Απάντησε σε όλους και σε όλα και για περισσότερες από τρεις ώρες στο διαδίκτυο, η πρόεδρος της Βουλής Ζωή Κωνσταντοπούλου.

Στην αρχή της συζήτησης η κα. Κωνσταντοπούλου απαντώντας σε ερώτηση αν θα την ενδιέφερε μια θέση επικεφαλής της Λαϊκής Ενότητας, απάντησε ότι θα μπορούσε να το σκεφτεί.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Παρόλα αυτά τόνισε πως «εκείνο που έχει σημασία είναι οι δημοκρατικές διαδικασίες. Μεγαλύτερη σημασία έχει να είναι ενεργή η συλλογική δραστηριότητα και να μην επανέλθουμε σε αμαρτωλά λάθη του παρελθόντος» στέλνοντας σαφές μήνυμα κατά των χειρισμών του Αλέξη Τσίπρας. Άλλωστε, η υποψήφια βουλευτής τόνισε πως για την ώρα συνεργάζεται με τη ΛΑ.Ε. ως ανεξάρτητη.

Για την διακυβέρνηση Σαμαρά, ανέφερε πως αποτέλεσε ιδιαίτερα μαύρη περίοδο για τη δημοκρατία. Πάντως, δεν δίστασε λεπτό να απαντήσει πως και το τρίτο μνημόνιο θα πρέπει να περάσει από την εξεταστική για τα μνημόνια.

Η Ζωή Κωνσταντοπούλου υπερασπίστηκε το έργο της επιτροπής αλήθειας για το χρέος και μάλιστα δήλωσε πως οι εργασίες της θα συνεχιστούν με κατάθεση Γιάνη Βαρουφάκη στις 22 Σεπτεμβρίου. Στο ερώτημα φυσικά, αν οι νέοι συσχετισμοί στη βουλή οδηγήσουν στην κατάργησή της απάντησε πως «θα πρέπει να λογοδοτήσουν όσοι το αποφασίσουν».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Μάλιστα αναφερόμενη στον πρώην υπουργό οικονομικών η Κωνσταντοπούλου ανέφερε πως υπήρξε ιδιαίτερα συνεργάσιμος στο θέμα της επιτροπής. Επιπλέον, αναφέρθηκε στη δική του δράση λέγοντας: «Το Σχέδιο Β είναι πρωτοβουλία οργάνωσης των Ευρωπαϊκών λαών για να απαντήσει στην επίθεση που δέχεται η Δημοκρατία και τα ανθρώπινα δικαιώματα».

Πατήστε εδώ για να δείτε το βίντεο

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης