Ολοκληρώθηκε λίγο μετά τις 16:30 η ακρόαση των πρώην διοικητών της ΕΥΠ Θεόδωρου Δραβίλλα, Ιωάννη Ρουμπάτη και Παναγιώτη Κοντολέοντα ,καθώς και του τέως γγ του πρωθυπουργού Γρηγόρη Δημητριάδη στη συνεδρίαση της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο τέως διοικητής της ΕΥΠ Παναγιώτης Κοντολέων φέρεται να είπε πως ουδέποτε ο πρωθυπουργός ή το Γραφείο του ενημερώνονταν για αποφάσεις άρσης του απορρήτου των επικοινωνιών, σημειώνοντας πως ενημερώσεις γίνονταν με υπηρεσιακά σημειώματα για τα αποτελέσματα ερευνών μόνο αν αυτό κρινόταν απαραίτητο. Επίσης φέρεται να αρνήθηκε να αναφερθεί στην υπόθεση Ανδρουλάκη, ακόμα και για το αν έχει καταστραφεί ο συγκεκριμένος φάκελος, όπως υποστηρίζουν δημοσιεύματα επικαλούμενα τη ρήτρα απορρήτου.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Από την πλευρά του ο κ. Ιωάννης Ρουμπάτης (διοικητής ΕΥΠ 2015-19) παραδέχθηκε ότι η ΕΥΠ επί κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ «άκουγε» τον κ. Στέργιο Πιτσιόρλα, τότε πρόεδρο του ΤΑΙΠΕΔ, και τον κ. Σπύρο Σαγιά, πρώην γ.γ. της κυβέρνησης του Αλέξη Τσίπρα και δικηγόρο την περίοδο παρακολουθήσεων. Διευκρίνισε, ωστόσο, ότι η επισύνδεση δεν έγινε απευθείας στα τηλέφωνά τους, αλλά στα τηλέφωνα προσώπων που ελέγχονταν για σύσταση εγκληματικής οργάνωσης.

Eν τω μεταξύ το απόρρητο επικαλέστηκαν στην επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας οΓρηγόρης Δημητριάδης και ο Παναγιώτης Κοντολέων, προκειμένου να μην απαντήσουν για ποιο λόγο ήταν υπό παρακολούθηση ο Νίκος Ανδρουλάκης.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης