Η υποβολή «πόθεν έσχες» συμβάλει στην εμπέδωση από τους πολίτες, της έννοιας της ισονομίας «χωρίς εξαιρέσεις» στο πλαίσιο του δημοκρατικού πολιτεύματος, τόνισε ο υπουργός Δικαιοσύνης Σταύρος Κοντονής, απαντώντας σε ερωτήσεις δημοσιογράφων, στα δικαστήρια της Θεσσαλονίκης.

Ο κ. Κοντονής παρέπεμψε για τη διαδικασία, έπειτα από την πρόσφατη απόφαση του ΣτΕ, στις δηλώσεις του αναπληρωτή υπουργού Δικαιοσύνης, υπογραμμίζοντας, ωστόσο, ως σημαντικό στοιχείο της απόφασης του ΣτΕ, την αποσαφήνιση, «κατά τρόπο κυρίαρχο», ότι η δήλωση «πόθεν έσχες» μπορεί να κατατίθεται ηλεκτρονικά.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Θεωρώ, ότι η δήλωση που έχει κάνει ο αναπληρωτής υπουργός Δικαιοσύνης, ο κ. Παπαγγελόπουλος καλύπτει και δεν χρειάζεται να πω τίποτε περισσότερο. Μένω, ότι το ΣτΕ αποφάσισε ότι η δήλωση “πόθεν έσχες” μπορεί να κατατίθεται με ηλεκτρονικό τρόπο, γιατί εκεί υπήρχε και μια μεγάλη αντίδραση. Επομένως, αυτό το πρόβλημα λύνεται κατά τρόπο κυρίαρχο, δε θα αμφισβητηθεί άλλη φορά. Και λεπτομέρειες, απ’ ότι πληροφορηθήκατε κι εσείς, εμπλουτισμού της ΚΥΑ υπήρξαν, νομίζω, χθες και σήμερα, έχει ολοκληρωθεί αυτή η διαδικασία» δήλωσε ο κ. Κοντονής και συνέχισε:

«Θεωρώ, όμως, ότι όλοι έχουμε υποχρέωση στην υποβολή “πόθεν έσχες”, γιατί με αυτό τον τρόπο οι πολίτες αντιλαμβάνονται ότι εμπεδώνεται η ισονομία και δεν υπάρχουν εξαιρέσεις σε αυτόν τον πολύ σημαντικό πυλώνα λειτουργίας του δημοκρατικού μας πολιτεύματος».

Δεν θα υπάρξει μεταβολή της ποινικής μεταχείρισης της ευθανασίας

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Δεν θα υπάρξει μεταβολή της ποινικής μεταχείρισης της ευθανασίας» διευκρίνισε από τη Θεσσαλονίκη ο κ. Κοντονής και συνέχισε: «Το σχέδιο του ποινικού κώδικα, το οποίο μου έχει παραδοθεί από τη νομοπαρασκευαστική επιτροπή, δεν μεταβάλει την ποινική μεταχείριση για το συγκεκριμένο ζήτημα. Αναφέρομαι στο ποινικό σκέλος».

«Ξέρετε, το θέμα της ευθανασίας είναι ένα ζήτημα, το οποίο απασχολεί χρόνια και θα απασχολεί και για χρόνια τις κοινωνίες σε όλον τον κόσμο» σημείωσε ο υπουργό για να προσθέσει: «Όσον αφορά το θέμα της ποινικής μεταχείρισης, το άρθρο 300 του ποινικού κώδικα, δεν θα υπάρξει μεταβολή, επαναλαμβάνω, όσον αφορά την ποινική μεταχείριση ανθρώπων, οι οποίοι υποπίπτουν σε αυτό το αδίκημα».

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης