Η χώρα έχει φέτος περισσότερα όπλα στη διάθεσή της ενώ και όλοι οι δείκτες που σχετίζονται με την περίθαλψη είναι σαφώς βελτιωμένοι, ανέφερε, από το βήμα της Βουλής, ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας, Βασίλης Κοντοζαμάνης εξηγώντας πως η Ελλάδα επιστρέφει πλέον στην κανονικότητα.

«Φέτος η χώρα επιστρέφει στην κανονικότητα, σε διαφορετικές συνθήκες από ό,τι έγινε πέρυσι, μετά το πρώτο κύμα της πανδημίας. Υπάρχει μια κάμψη στα επιδημιολογικά δεδομένα, βελτιώνεται η κατάσταση και αυτοί οι δείκτες είναι που μας έδωσαν τη δυνατότητα να μπορούμε να επιστρέψουμε στην κανονικότητα», ανέφερε ο υφυπουργός Υγείας και πρόσθεσε: «Φέτος έχουμε περισσότερα όπλα, σε σχέση με πέρυσι. Έχουμε τα εμβόλια, αναπτύσσεται το απαιτούμενο τείχος ανοσίας, έχουμε τα self tests ως επιπλέον εργαλείο για να έχουμε μια σαφή επιδημιολογική εικόνα στη χώρα. Όλοι οι δείκτες που έχουν να κάνουν με την περίθαλψη είναι σαφώς βελτιωμένοι σε σχέση με πέρυσι. Όλα αυτά μας δίνουν τη δυνατότητα με ασφάλεια να επιστρέψουμε στην κανονικότητα».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο κ. Κοντοζαμάνης έδωσε και στοιχεία για τις μεταλλάξεις. «Γνωρίζετε ότι το μεταλλαγμένο στέλεχος που επικρατεί στην Ελλάδα είναι το Β117, γνωστό και ως βρετανικό στέλεχος. Πιο συγκεκριμένα, τα μεταλλαγμένα στελέχη που έχουν ταυτοποιηθεί τις τελευταίες τέσσερις εβδομάδες έχουν ως εξής: Χίλια εννιακόσια τριάντα τρία ταυτοποιήθηκαν ως Β117, που είναι το βρετανικό στέλεχος και τα περισσότερα από αυτά προέρχονται από τυχαία δειγματοληψία, εκ των οποίων χίλια εννιακόσια τριάντα ένα ήταν εγχώρια και δύο σχετιζόμενα με ταξίδι, πεντακόσια σαράντα οκτώ ταυτοποιήθηκαν ως τρία άλλα στελέχη, το Β11318, Β1351 και το Β16722, με την πλειονότητα να προέρχεται από στοχευμένο έλεγχο», είπε ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας.

 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης