Έντονη είναι η αντιπαράθεση ανάμεσα στη Ρένα Δούρου και τον Γιάννη Σγουρό για το θέμα της διαχείρισης των απορριμάτων. Αφορμή της νέας διένεξης αποτέλεσε επιστολή της νέας περιφερειάρχη Αττικής προς τους δημάρχους, στην οποία γίνεται ξεκάθαρα λόγος για κλείσιμο εγκαταστάσεων στη Φυλή. Ο πρώην περιφερειάρχης προειδοποίησε -σε δική του επιστολή- πως «η Περιφέρεια κινδυνεύει να μετατραπεί σε… Νάπολη των Βαλκανίων».

Στην επιστολή της προς τους δημάρχους, που εστάλη στις 2 Οκτωβρίου, η Ρένα Δούρου εξηγεί ότι οι άξονες των προωθούμενων δράσεων από την Περιφέρεια είναι τρεις:

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
  • Ριζική αναθεώρηση του Περιφερειακού Σχεδιασμού (ΠΕΣΔΑ) μέσα από δημόσια διαβούλευση.
  • Σταδιακή απομάκρυνση εγκαταστάσεων από τη Φυλή.
  • Ακύρωση των διαγωνιστικών διαδικασιών που προωθούνταν από την προηγούμενη διοίκηση για τις τέσσερις μονάδες επεξεργασίας σύμμεικτων με Συμπράξεις Δημοσίου και Ιδιωτικού Τομέα (ΣΔΙΤ).

Ειδικά για τις εγκαταστάσεις στη Φυλής αναφέρει ότι «χρειάζεται η σταδιακή μεταφορά δραστηριοτήτων της ΟΕΔΑ Φυλής ή και των εγκαταστάσεών της καθώς και το οριστικό κλείσιμό της, στο πλαίσιο ενός συγκεκριμένου, αυστηρού χρονοδιαγράμματος».

Από τη μεριά του ο Γιάννης Σγουρός κάνει λόγο για «ραντεβού στα τυφλά για τη διαχείριση των απορριμμάτων της Αττικής», υπογραμμίζοντας ότι «τέσσερις μήνες μετά τις περιφερειακές εκλογές, και έναν μήνα μετά την εγκατάστασή της στην Περιφέρεια Αττικής, η κ. Δούρου με τα περί ακυρώσεων διαγωνισμών οδηγεί με μαθηματική ακρίβεια στο να γίνει η Περιφέρεια Αττικής, η “Νάπολη” των Βαλκανίων».

Παράλληλα, ξεκαθαρίζει πως «στην Αττική των 5 εκατ. πολιτών δεν χωράνε λάθη και πειραματισμοί».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης