Το λιμάνι του Αστακού δεν έγινε διακομιστικός τόπος πολεμικού υλικού με προορισμό το Ισραήλ.

Αυτή την κατηγορηματική θέση εξέφρασε από το βήμα της Βουλής ο πρωθυπουργός, Κώστας Καραμανλής απαντώντας σε επίκαιρη ερώτηση του προέδρου της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέκου Αλαβάνου.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Υπήρξε αίτημα, αλλά δεν έγινε καμία μεταφόρτωση», διευκρίνισε ο πρωθυπουργός διαψεύδοντας κατηγορηματικά ότι τέθηκε θέμα μεταφόρτωσης πολεμικού υλικού σε λιμάνι του Ισραήλ, από τον Αστακό.

«Ήμασταν από τους πρώτους, αν όχι οι πρώτοι που στείλαμε ανθρωπιστική βοήθεια. Διαψεύδω κατηγορηματικά ότι τέθηκε θέμα μεταφόρτωσης πολεμικού υλικού σε λιμάνι του Ισραήλ, από το λιμάνι του Αστακού. Υπήρξε αίτημα, αλλά δεν έγινε καμία μεταφόρτωση», υπογράμμισε ο κ. Καραμανλής.

Από την πλευρά του ο πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ ερωτώντας τον πρωθυπουργό ανέφερε ότι σε  ιστοσελίδα αμερικανικού οργανισμού αναφέρεται ότι το 2007 ξεκίνησαν 690 κοντέινερ από τον Αστακό με προορισμό το λιμάνι Άσντοντ του Ισραήλ.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Σας καλώ να το διαψεύσετε», τόνισε ο Αλέκος Αλαβάνος και διερωτήθηκε «γιατί η Ελλάδα να χάνεται μέσα στον άθλιο μέσο όρο της ΕΕ;».

Ο κ. Αλαβάνος παρότρυνε μάλιστα την ελληνική κυβέρνηση να «δει τον Ερντογάν ο οποίος, με θάρρος καταδίκασε την επίθεση του Ισραήλ».

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης