Κόντρα ΣΥΡΙΖΑ - Βενιζέλου με φόντο το κλείσιμο της αξιολόγησης

Πρώτη καταχώρηση: Τετάρτη, 22 Μαρτίου 2017, 15:58
Κόντρα ΣΥΡΙΖΑ - Βενιζέλου με φόντο το κλείσιμο της αξιολόγησης
Σε τεντωμένο σχοινί βρίσκεται η σχέση του Ευάγγελου Βενιζέλου με την κυβέρνηση. Μετά τις δηλώσεις του πρώην προέδρου του ΠΑΣΟΚ στις οποίες τόνισε, πως η αξιολόγηση δεν θα κλείσει ποτέ ο ΣΥΡΙΖΑ εξέδωσε ανακοίνωση στην οποία τον κατηγορεί για «προθυμία να υιοθετήσει την ατζέντα του ΔΝΤ».

«Οι προκλητικές δηλώσεις του βουλευτή της Δημοκρατικής Συμπαράταξης και πρώην αντιπροέδρου της κυβέρνησης Σαμαρά, Ευάγγελου Βενιζέλου, στον τηλεοπτικό σταθμό Σκάι, δεν μας εκπλήσσουν», τονίζει το Γραφείο Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ και προσθέτει:

«Ο κ. Βενιζέλος είχε το θράσος να επικρίνει την κυβέρνηση για το θέμα των μέτρων για την απομείωση του χρέους, ενώ τόλμησε για ακόμα μία φορά να υπερασπιστεί το εγκληματικό PSI, το οποίο έδωσε τη χαριστική βολή στο ασφαλιστικό σύστημα, τα νοσοκομεία και τα πανεπιστήμια της χώρας. Επιπλέον όλοι γνωρίζουν τι εννοεί ο κ. Βενιζέλος όταν μιλά για "μεταρρυθμιστικό μέτωπο"».

«Η θητεία του ως αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Σαμαρά σημαδεύτηκε από τη μεγάλη προθυμία του στην υιοθέτηση όλων των μεταρρυθμίσεων που αφορούσαν στην κατεδάφιση του κράτους πρόνοιας και στην ισοπέδωση των εργασιακών σχέσεων, οπότε είμαστε σίγουροι και για τη σημερινή του προθυμία να υιοθετήσει την ατζέντα του ΔΝΤ για τα θέματα αυτά» αναφέρει στο τέλος της ανακοίνωσης η Κουμουνδούρου.

Νωρίτερα, ο Ευάγγελος Βενιζέλος κατά τη διάρκεια συνέντευξής του διατύπωσε την άποψη, πως «η αξιολόγηση δεν θα κλείσει ποτέ» και πρόσθεσε: «Ακόμη και εάν έκλεινε η αξιολόγηση, αξιολόγηση με την παρούσα κυβέρνηση να παραμένει στην εξουσία, δεν σημαίνει τίποτα. Δεν παράγει κανένα οικονομικό αποτέλεσμα, δεν γλιτώνει η χώρα από την περιδίνηση, από την συνεχή παραμονή σε κατάσταση κρίσης».

Ο πρώην πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ υποστήριξε πως «η ίδια η πολιτική ύπαρξη του ΣΥΡΙΖΑ, η ίδια η πολιτική ύπαρξη των ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, η ίδια η άσκηση της εξουσίας, η νομή της διακυβέρνησης, προϋποθέτει διατήρηση της εκκρεμότητας» και συμπλήρωσε: «Δεν μπορεί να λύσει την εκκρεμότητα αυτή ο ΣΥΡΙΖΑ, οι ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, γιατί εάν την λύσουν, θα χάσουν τελείως το ακροατήριό τους, θα χάσουν το αφήγημά τους, θα χάσουν το επιχείρημά τους».

Τελευταία ενημέρωση: Τετάρτη, 22 Μαρτίου 2017, 15:58