Κορωνοϊός: «Παγώνει» η αύξηση του προστίμου στα 500 ευρώ

Πρώτη καταχώρηση: Παρασκευή, 15 Ιανουαρίου 2021, 21:13
Κορωνοϊός: «Παγώνει» η αύξηση του προστίμου στα 500 ευρώ

Δεύτερες σκέψεις αρχίζει να κάνει η κυβέρνηση για την αύξηση του προστίμου στους παραβάτες των μέτρων για τον κορωνοϊό από τα 300 στα 500 ευρώ, μετά τις έντονες αντιδράσεις τις οποίες προκάλεσε στα έδρανα του ΣΥΡΙΖΑ η συγκεκριμένη εξαγγελία του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη από το βήμα της Βουλής.

Ο πρωθυπουργός στην ομιλία του κατά την ενημέρωση του Σώματος αναφορικά με την πορεία της πανδημίας στη χώρα μας, ανακοίνωσε την αύξηση του προστίμου για την παραβίαση των περιοριστικών μέτρων. Λίγη ώρα αργότερα όμως και μετά την τοποθέτηση του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξη Τσίπρα που του επεσήμανε πως το πρόστιμο είναι πολύ βαρύ για τους εργαζόμενους και ειδικά για εκείνους που βρίσκονται σε αναστολή, ο Κυριάκος Μητσοτάκης, έκανε γνωστό ότι παγώνει για δέκα μέρες η απόφαση για αύξηση του προστίμου σε περιπτώσεις μη χρήσης μάσκας ή άσκοπης μετακίνησης από τα 300 στα 500 ευρώ .

«Ως μια ένδειξη καλής θέλησης είμαι διατεθειμένος να κρατήσω τα πρόστιμα στα 300 ευρώ για μια εβδομάδα ώστε να δούμε πως θα ανταποκριθούν οι πολίτες. Αναγνωρίζουμε όμως απόλυτα ότι υπάρχουν συμπολίτες που επέδειξαν προκλητικότατες συμπεριφορές. Όμως εδώ δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι η παραβατική συμπεριφορά δεν θα έχει μόνο τραγικά αποτελέσματα στον ίδιο αλλά και στον γύρο τους. Αλλά σε μια ένδειξη ότι θέλουμε την συλλογική ευθύνη και όχι τον φόβο του προστίμου θα κρατήσω το πρόστιμο στα 300 ευρώ», είπε ο πρωθυπουργός. 

ΣΥΡΙΖΑ: Ο κ. Μητσοτάκης έχει χάσει τον έλεγχο

Ο κ. Μητσοτάκης κλείνοντας την ομιλία του επιβεβαίωσε αυτό που όλη η Ελλάδα έχει καταλάβει για τον τρόπο που διαχειρίζεται την πανδημία, σχολίασαν πηγές από τον ΣΥΡΙΖΑ και πρόσθεσαν: «Έχει χάσει πλήρως τον έλεγχο και δεν ξέρει τι του γίνεται. Ανακοίνωσε αύξηση του προστίμου στα 500 ευρώ για δύο ώρες, για να το μαζέψει άρον άρον μετά τη σφοδρή αντίδραση του Αλέξη Τσίπρα. Και για να δικαιολογήσει την επικών διαστάσεων αναδίπλωση, απευθύνθηκε στους πολίτες λες και απευθύνεται σε παιδάκια νηπιαγωγείου. Το πιο ωραίο ενσταντανέ βέβαια, ήταν το γεγονός ότι οι βουλευτές της ΝΔ χειροκρότησαν και την ανακοίνωση της αύξησης του προστίμου και την απόσυρση της!»

Χαρδαλιάς: Η αύξηση συζητείται

Στο ίδιο μήκος κύματος κινήθηκε στη συνέχεια και ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας Νίκος Χαρδαλιάς, ο οποίος σημείωσε ότι υπάρχει συζήτηση σχετικά με την αύξηση των προστίμων, ωστόσο είναι κάτι που θα αξιολογηθεί σε λίγες ημέρες εφόσον δουν αν υπάρχει συμμόρφωση με τα μέτρα ή αν υπάρχει διάθεση κατάχρησης αυτών των δικαιωμάτων που δίνονται για τις μετακινήσεις. «Σε κάθε περίπτωση παραμένουμε με τους ελεγκτικούς μηχανισμούς σε πλήρη συναγερμό και εγρήγορση έτσι ώστε να μπορέσουμε να εξασφαλίσουμε όρους ασφάλειας και να είμαστε σίγουροι ότι την ώρα που θέλουμε να ανοίξει η οικονομία μας, που θέλουμε να ανοίξει η αγορά δεν θα πρέπει να μπει σε κίνδυνο η υγεία με ένα τρίτο κύμα πανδημίας», επισήμανε ο κ. Χαρδαλιάς.

Τελευταία ενημέρωση: Παρασκευή, 15 Ιανουαρίου 2021, 21:17