Νίκος Χριστοφάκης-Πέτρος Σιδερέας

Πλήθος υπουργών, ακολούθων και διπλωματών κατέφθασε στο Προεδρικό Μέγαρο για τη συνάντηση του Ρώσου προέδρου, Βλαντιμίρ Πούτιν, με τον Προκόπη Παυλόπουλο, υπό δρακόντεια μέτρα ασφαλείας και ακροβολισμένους αστυνομικούς στις ταράτσες των κτηρίων.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Η επίσκεψή σας πραγματοποιείται σε μια κρίσιμη συγκυρία, τόσο για την Ελλάδα όσο και για την Ευρώπη, είπε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Προκόπης Παυλόπουλος, υποδεχόμενος τον Ρώσο ομόλογό του.

Ο Πρ. Παυλόπουλος επισήμανε την ανάγκη να υπάρξει στενή συνεργασία ΟΗΕ-Ρωσίας-ΗΠΑ για να μπει οριστικά τέλος στον πόλεμο της Συρίας. Με τον τρόπο αυτό, υπογράμμισε, θα μπει τέλος και στο δράμα των προσφύγων, αλλά και στη δράση του Ισλαμικού Κράτους.

Από την πλευρά του ο Βλαντίμιρ Πούτιν ευχαρίστησε την πολιτειακή και πολιτική ηγεσία για την πρόσκληση, επισημαίνοντας τις βαθιές και διαχρονικές σχέσεις των δύο λαών.

Αμέσως μετά ο Ρώσος πρόεδρος θα μεταβεί στο Μέγαρο Μαξίμου για συνομιλίες με τον Πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα και για διευρυμένες συνομιλίες των δύο αντιπροσωπειών.

Πατήστε εδώ για περισσότερες φωτογραφίες

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης