Κώστας Καραμανλής: «Και από τη ΝΔ και από την κυβέρνηση μιλούν πολλοί άνθρωποι που δεν πρέπει να μιλάνε»

Πρώτη καταχώρηση: Τρίτη, 23 Ιανουαρίου 2018, 11:51
Κώστας Καραμανλής: «Και από τη ΝΔ και από την κυβέρνηση μιλούν πολλοί άνθρωποι που δεν πρέπει να μιλάνε»
Πολλαπλά μηνύματα με πολλούς αποδέκτες έστειλε ο βουλευτής Σερρών της ΝΔ Κώστας Καραμανλής για το θέμα της ονομασίας των Σκοπίων.

Σε συνέντευξή του στον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΪ, ο κ. Καραμανλής τόνισε πως «και από τη ΝΔ και από την κυβέρνηση μιλούν πολλοί άνθρωποι που δεν πρέπει να μιλάνε», επισημαίνοντας πως «στα εθνικά θέματα καλό είναι να μιλάνε αυτοί που πρέπει να μιλάνε».

Σύμφωνα με τον τομεάρχη Υποδομών της ΝΔ, τη θέση του κόμματος την εκφράζουν ο πρόεδρος, ο υπεύθυνος τομεάρχης και η εκπρόσωπος Τύπου. «Αυτοί εκφράζουν τη θέση της ΝΔ. Ο καθένας μπορεί να λέει ό,τι θέλει, αλλά τελικά η επίσημη θέση εκφράζεται από αυτούς και αυτό πρέπει να το καταλάβουμε όλοι» είπε χαρακτηριστικά, ενώ αναφέρθηκε και στο συλλαλητήριο, εκφράζοντας την άποψη πως ο κόσμος δεν χαλιναγωγείται.

«Είτε του πεις να πάει, είτε του πεις να μην πάει, θα κάνει αυτό που πρέπει. Εμείς στη ΝΔ τη σεβόμαστε την Εκκλησία, την ακούμε την Εκκλησία, πρέπει να έχει άποψη, αλλά η Εκκλησία δεν μπορεί να μας υπαγορεύσει τι θα κάνουμε και τι δεν θα κάνουμε. Εξωτερική πολιτική ασκεί η εκλεγμένη κυβέρνηση» δήλωσε, επισημαίνοντας πως η Εκκλησία έχει καθαρή θέση για το όνομα και ο Αρχιεπίσκοπος έχει έναν θεσμικό ρόλο. Ξεκαθάρισε όμως πως όλοι κρίνονται για τη στάση τους.

«Ο κόσμος μίλησε, ο κόσμος δεν χαλιναγωγείται, βγήκαν στον δρόμο άνθρωποι της καθημερινότητας, νεολαία, υπήρξε αίσθημα πατριωτισμού, όχι εθνικισμού» σημείωσε ο Κώστας Καραμανλής, κάνοντας λόγο για «ηχηρό μήνυμα στην κυβέρνηση», που, όπως επεσήμανε, «αλλάζει τα δεδομένα».

Μάλιστα, κατηγόρησε την κυβέρνηση πως δεν έχει ενημερώσει κανέναν για τους χειρισμούς της στο Σκοπιανό. «Επιθυμία του κάθε πατριώτη Έλληνα και όλων μας στη ΝΔ είναι να μην υπάρχει ο όρος Μακεδονία. Μας απασχολεί ο αλυτρωτισμός και το αν η ονομασία θα δεσμεύει τους πάντες» είπε χαρακτηριστικά.

Τελευταία ενημέρωση: Τρίτη, 23 Ιανουαρίου 2018, 11:51