Κώστας Καραμανλής: «Να διερευνηθούν άμεσα τα αίτια του τραγικού σιδηροδρομικού δυστυχήματος»

Πρώτη καταχώρηση: Κυριακή, 14 Μαΐου 2017, 13:59
Κώστας Καραμανλής: «Να διερευνηθούν άμεσα τα αίτια του τραγικού σιδηροδρομικού δυστυχήματος»
Επιμέλεια: Άντζελα Πεΐτση

«Εκφράζουμε τα θερμά μας συλλυπητήρια στις οικογένειες των θυμάτων του χθεσινοβραδινού σιδηροδρομικού δυστυχήματος. Ευχόμαστε περαστικά και να πάνε όλα καλά σε όλους τους τραυματίες», δήλωσε ο Τομεάρχης Υποδομών και Μεταφορών της Νέας Δημοκρατίας, βουλευτής Σερρών, Κώστας Καραμανλής.

Παράλληλα υπογράμμισε: «Το δυστύχημα αυτό γεννά πλήθος ερωτημάτων:

- Ποιος είναι τελικά ο ακριβής αριθμός των επιβατών του συγκεκριμένου δρομολόγιου της ΤΡΑΙΝΟΣΕ;

- Βασιζόμενη σε ποιες πληροφορίες έσπευσε να εκδώσει η ΤΡΑΙΝΟΣΕ ανακοίνωση αναφερόμενη αρχικώς σε τέσσερα θύματα;

- Για ποιους λόγους αφέθηκαν κάποιοι επιβάτες να εγκαταλείψουν το χώρο με δικά τους μέσα σύμφωνα και με τις πρώτες δηλώσεις του Διοικητή της Πυροσβεστικής Κεντρικής Μακεδονίας χωρίς να διαπιστωθεί από τις κρατικές Υπηρεσίες εάν είναι όλοι καλά στην υγεία τους και δίνοντας έστω μια τυπική κατάθεση;».
Συνεχίζοντας ο κ. Καραμανλής επεσήμανε: «Ταυτόχρονα, δημιουργούνται ερωτήματα για το πως λειτουργούν οι ελληνικοί σιδηρόδρομοι.

- Είναι αλήθεια ότι στο δρομολόγιο Αθήνα – Θεσσαλονίκη σε συγκεκριμένα σημεία μειώνεται η ταχύτητα των αμαξοστοιχιών; Μήπως υπάρχει ελλιπή συντήρηση του δικτύου;».

Και ξεκαθάρισε: «Θα παρακολουθούμε στενά αυτήν την υπόθεση. Αναμένουμε την άμεση διενέργεια της έρευνας για να φωτιστούν τα αίτια του τραγικού δυστυχήματος».

Διαβάστε επίσης: Στο σκοτάδι η κοινή γνώμη για τα αίτια του εκτροχιασμού

Τελευταία ενημέρωση: Κυριακή, 14 Μαΐου 2017, 14:00