Στην ανάγκη διεξαγωγής συνεδρίου στο ΠΑΣΟΚ, πριν τις εκλογές, αναφέρθηκε ο Κώστας Σκανδαλίδης, σε δηλώσεις του στον ραδιοφωνικό σταθμό Vima FM, υπογραμμίζοντας ότι «ο ηγέτης κρίνεται κάθε μέρα». «Κάποια στιγμή μπορεί να τεθεί ζήτημα ηγεσίας από τη βάση του Κινήματος. Η βάση, όμως, δεν μιλάει», πρόσθεσε.

Παράλληλα, ο κ. Σκανδαλίδης επεσήμανε ότι στο συνέδριο πρέπει να τεθούν επί τάπητος «τα πολιτικά θέματα, να ειπωθούν οι απόψεις, να δημιουργηθούν πλειοψηφίες και μειοψηφίες ξανά στο ΠΑΣΟΚ και όχι κραυγές και κράχτες ή φωνασκίες και κλακαδόροι από τη μία ή από την άλλη πλευρά, σαν να είμαστε στο 1996 ή στο 2007, ενώ κοντεύουμε να φτάσουμε στο 2020 και καταστρέψαμε το ΠΑΣΟΚ με αυτή την πόλωση».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Μιλώντας για το θέμα της εκλογής Προέδρου της Δημοκρατίας, ο Βουλευτής του ΠΑΣΟΚ επέκρινε τους χειρισμούς του πρωθυπουργού, τονίζοντας ότι «η ονοματολογία και η συζήτηση γίνονται εν κρυπτώ και παραβύστω, ανάλογα με τις προθέσεις που έχει καθένας, με αποτέλεσμα να βγαίνουν βουλευτές στα παράθυρα και τις τηλεοράσεις, σαν να είναι καλλιστεία». 

«Ήταν λάθος και για την πολιτική και για τη χώρα που άνοιξε ο κ. Σαμαράς το θέμα των 180 βουλευτών έξι μήνες νωρίτερα. Οδηγηθήκαμε εδώ τώρα. Θέλουμε τέσσερις μήνες γι’ αυτό, δεν φτάσαμε ακόμα. Θα έπρεπε να συζητάμε για το τι προϋπολογισμός θα έρθει, τα μέτρα για το χρηματοδοτικό κενό και από πού θα καλυφθούν», συμπλήρωσε.

Σε ερώτηση σχετικά με πιθανή συνεργασία μεταξύ ΠΑΣΟΚ και ΣΥΡΙΖΑ, ο πρώην Υπουργός ανέφερε ότι μέχρι στιγμής δεν υπάρχουν οι απαιτούμενες προϋποθέσεις, χωρίς, ωστόσο, να αποκλείσει το ενδεχόμενο.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Επιμέλεια: Μανώλης Φουσκολαγουδάκης

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης