Επιμέλεια: Άντζελα Πεΐτση

Κριτική για τη θέση που αναμένεται να κρατήσει η ελληνική κυβέρνηση στο προσεχές Eurogroup της 15ης Ιουνίου άσκησε ο αντιπρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, βουλευτής Β’ Αθηνών, Κωστής Χατζηδάκης, με συνέντευξή του στον ΣΚΑΪ.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Συγκεκριμένα, επεσήμανε πως η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ είτε θα υπαναχωρήσει και θα κάνει ακόμη έναν επώδυνο συμβιβασμό στο Eurogroup της 15ης Ιουνίου είτε η χώρα θα ξαναμπεί σε περιπέτειες.

Παράλληλα επέκρινε και τους κυβερνητικούς χειρισμούς για τις διαπραγματεύσεις που έχει κάνει έως και σήμερα. Τόνισε ότι «η οικονομία αντί να καλυτερεύει, χειροτερεύει, με αποτέλεσμα να αποδυναμώνεται διαπραγματευτικά απέναντι στους εταίρους».

Επίσης, κατηγόρησε την κυβέρνηση πως «άφησε το θέμα της ρύθμισης του χρέους να φτάσει κοντά στις εκλογές της Γερμανίας, με απόρροια πλέον να μην προχωρά τίποτα».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο αντιπρόεδρος της ΝΔ, αναφερόμενος στο Eurogroup της 15ης Ιουνίου και στο αποτέλεσμα που θα προκύψει από αυτό, παρατήρησε: «Όποια λύση δοθεί, θα είναι μεσοβέζικη. Δεν θα είναι μια λύση οριστική. Δεν θα είναι αυτό που θα επιζητούσε η χώρα. Θα είναι μια ημιτελής λύση και το θέμα του χρέους θα μετατεθεί για την επόμενη κυβέρνηση».

Χαρακτηριστικά είπε πως «η κυβέρνηση βρίσκεται σε πολιτική ζάλη, καθώς άλλα λέει τη μια ημέρα και άλλα την άλλη».

Σημείωσε πως πάγια θέση του κόμματός του είναι ότι σέβεται τις συμφωνίες που δεσμεύουν τη χώρα και τους στόχους που απορρέουν από αυτές, αλλά μπορεί να αλλάξει τον τρόπο επίτευξης αυτών των στόχων.

«Δεν φτάνει η όποια ρύθμιση του χρέους για να αντιμετωπιστούν τα προβλήματα της χώρας. Αυτό που χρειάζεται είναι η αποκατάσταση της αξιοπιστίας και της εμπιστοσύνης για να ανακάμψει η οικονομία» επεσήμανε.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης