Το δικό του μήνυμα προς στα Σκόπια έστειλε ο Έλληνας υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Κοτζιάς από το Βελιγράδι όπου και βρίσκεται κάνοντας λόγο για «έντιμο συμβιβασμό».

Ως προς το Κόσοβο, ο υπουργός Εξωτερικών διαβεβαίωσε ότι δεν πρόκειται να αλλάξει η στάση της Ελλάδας απέναντι στην αναγνώριση του κρατιδίου.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο κ. Κοτζιάς έκανε σαφές ότι δεν πρόκειται να ανοίξει διπλωματικό γραφείο του Κοσόβου στην Αθήνα, αλλά εμπορικό, εξηγώντας ότι από το 2014 υπάρχει μία σχετική συμφωνία και διευκρινίζοντας αυτό δεν αποτελεί διπλωματική αντιπροσωπεία. «Δεν έχουμε διπλωματική αναγνώριση του Κοσόβου, ούτε πρόκειται να αναγνωρίσουμε το Κόσοβο» υπογράμμισε ο Έλληνας υπουργός και πρόσθεσε: «Οι συμφωνίες πρέπει να υλοποιούνται, όχι μονόπλευρα, αλλά στην ολότητά τους. Αυτό πρέπει να το θυμούνται όλοι».

Λίγο πριν αναχωρήσει για την Οχρίδα ο Νίκος Κοτζιας κάνοντας λόγο για «έντιμο συμβιβασμό» στο Σκοπιανό τόνισε: «Το κλειδί είναι ο ρεαλισμός, ο πραγματικός».

Από την πλευρά του ο κ. Ντάτιτς ανέφερε πως η Σερβία δείχνει κατανόηση για τη στάση της Ελλάδας και ότι η συμπεριφορά των Σκοπίων απέναντι στα σερβικά συμφέροντα δεν ήταν κατάλληλη καθώς η FYROM έχει αναγνωρίσει την ανεξαρτησία του Κοσόβου.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης