«Στο Βουκουρέστι, η ελληνική κυβέρνηση του Κώστα Καραμανλή, η υπουργός Εξωτερικών Ντόρα Μπακογιάννη και ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Ευάγγελος Μεϊμαράκης, δεν δέχτηκαν έναν κακό συμβιβασμό» υποστήριξε, μιλώντας σήμερα στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΪ, ο τομεάρχης Εξωτερικών της ΝΔ, Γιώργος Κουμουτσάκος.

Κληθείς να σχολιάσει το έγγραφο, από το αρχείο του υπουργείου Εξωτερικών, που επικαλείται ο υπουργός Νίκος Κοτζιάς, ο τομεάρχης της ΝΔ δήλωσε: «Είναι αδιανόητο. Δεν έχει γίνει ποτέ στο παρελθόν. Υπουργός Εξωτερικών ο οποίος βρίσκεται πολιτικά σε δύσκολη θέση, να απειλεί ότι θα χρησιμοποιήσει απόρρητα έγγραφα, τα οποία είναι αποσπασματικά έγγραφα μιας διαπραγμάτευσης που κράτησε 25 χρόνια για να απειλεί πολιτικούς του αντιπάλους».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο Γιώργος Κουμουτσάκος, στη ραδιοφωνική συνέντευξη συμπλήρωσε: «Ο κ. Κοτζιάς έκανε και κάτι χειρότερο χθες. Υιοθέτησε την άποψη των Σκοπιανών περί Μακεδονικής γλώσσας και όχι την ελληνική θέση ότι ουδέποτε έχει γίνει αυτή αποδεκτή. Ο κ. Μπαμπινιώτης γλωσσολόγος, καθηγητής, που γνωρίζει σε βάθος τα ζητήματα αυτά είπε ότι ποτέ δεν έγινε τέτοια αποδοχή».

Τέλος, ερωτηθείς για το «τι συνέβη το 1997», ο κ. Κουμουτσάκος απήντησε λέγοντας: «Δεν ξέρω τι συνέβη το 1977, γιατί όπως αντιλαμβάνεστε είναι πολλά χρόνια πίσω. Ήμουν πολύ μικρός για να ξέρω τι συνέβη».

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης