Κουντουρά: Αύξηση άνω του 20% στις αεροπορικές αφίξεις

Κουντουρά: Αύξηση άνω του 20% στις αεροπορικές αφίξεις
Με αύξηση 20,4% «τρέχουν» οι αεροπορικές αφίξεις τουριστών στην Ελλάδα το πρώτο πεντάμηνο του έτους, ξεπερνώντας τις 4,5 εκατ. αφίξεις, όπως τόνισε η υπουργός τουρισμού Έλενα Κουντουρά στον ραδιοφωνικό σταθμό «στο Κόκκινο». Την ίδια περίοδο, όπως σημείωσε, καταγράφηκε αύξηση άνω του 10% στην κερδοφορία των ξενοδοχειακών επιχειρήσεων.

Σχολιάζοντας τα θετικά στοιχεία που καταγράφει ο τουρισμός, η κα Κουντουρά ανέφερε πως η χώρα μας ξεπέρασε το φράγμα των 30 εκατ. αφίξεων το 2017, τονίζοντας ότι ο τουρισμός είναι μια δύναμη κάθε εθνικής οικονομίας, δημιουργεί θέσεις εργασίας και συμπαρασύρει κι άλλους τομείς στην ανάπτυξη, όπως το εμπόριο, η εστίαση και οι μεταφορές.

Η κα Κουντουρά αναφέρθηκε, επίσης, στην αύξηση των αφίξεων και εσόδων σε περιοχές που είναι λιγότερο δημοφιλείς. Όπως είπε, στη Δυτική Ελλάδα σημειώθηκε αύξηση 150%, στην Ήπειρο 58%, στην Αν. Μακεδονία-Θράκη 91% και στη Θεσσαλία 47%. «Τα τελευταία τρία χρόνια προσπαθήσαμε και το καταφέραμε να ενισχύσουμε προορισμούς που μέχρι πρότινος δεν είχαν τουριστική ταυτότητα» επεσήμανε.

Τέλος, η κα Κουντουρά, σχολιάζοντας την τελευταία ένταση στις ελληνορωσικές σχέσεις και πώς θα επηρεάσει τις αφίξεις των Ρώσων τουριστών, είπε ότι γενικώς οι γεωπολιτικές αναταράξεις δεν ευνοούν τον τουρισμό. «Εμείς επιδιώκουμε τη σταθερότητα και τις καλές διμερείς σχέσεις» σημείωσε.

Τελευταία ενημέρωση: Παρασκευή, 20 Ιουλίου 2018, 12:35