Έμφαση στην ενίσχυση των μικρομεσαίων τουριστικών επιχειρήσεων δίδει η αναπληρώτρια υπουργός Τουρισμού Έλενα Κουντουρά που παρέστη και χαιρέτισε τις εργασίες της γενικής συνέλευσης της Συνομοσπονδίας Επιχειρηματιών Ενοικιαζομένων Δωματίων και Διαμερισμάτων Ελλάδος (Σ.Ε.Ε.Δ.Δ.Ε.).

Όπως είπε, «το υπουργείο Οικονομίας, Υποδομών, Ναυτιλίας και Τουρισμού θα διασφαλίσει κάθε δυνατότητα από κοινοτικούς και εθνικούς πόρους και ειδικά προγράμματα με νέα πολιτική κινήτρων, που θα ενισχύσει τον μικρομεσαίο τουριστικό επιχειρηματία, τονώνοντας παράλληλα τον εσωτερικό τουρισμό. Υπάρχουν πολλές δυνατότητες», ανέφερε.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η κα Κουντουρά επεσήμανε, επίσης, ότι «έμφαση θα δοθεί στη διεύρυνση των προγραμμάτων Κοινωνικού Τουρισμού και Τουρισμού για Όλους, σε ένα νέο σύγχρονο και ευέλικτο θεσμικό πλαίσιο για τη στήριξη της επιχειρηματικότητας, ευνοϊκές επιχορηγήσεις για εκσυγχρονισμό και εκπαίδευση του προσωπικού, ένταξη σε προγράμματα του ΕΣΠΑ και έμφαση στον τουρισμό των ΑμεΑ και της Τρίτης Ηλικίας».

«Οι μικροί και οι μεσαίοι τουριστικοί επιχειρηματίες αποτελούν την πλειονότητα των επιχειρήσεων του Τουρισμού. Στόχος μας είναι να στηρίξουμε αυτές τις επιχειρήσεις και να τους δώσουμε νέα εργαλεία ώστε να συνεχίσουν απρόσκοπτα να συνεισφέρουν στη μεγάλη αναπτυξιακή προσπάθεια της χώρας», τόνισε η κα Κουντουρά.

Πηγή: ΑΠΕ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης