Τα επεισόδια στη Βέροια, όπου κάτοικοι επιτέθηκαν φραστικά στον βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Ουρσουζίδη, σχολίασε με καυστικό τρόπο ο υπουργός Εσωτερικών Παναγιώτης Κουρουμπλής κάνοντας λόγο για «ανθρώπους που αμαυρώνουν με τον χυδαιότερο τρόπο την προσφορά της Ορθοδοξίας».

Αναλυτικά η δήλωση του κ. Κουρουμπλή για το προσφυγικό και τα γεγονότα στη Βέροια:

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Υπάρχουν κι εξαιρέσεις που αμαυρώνουν το νέο αξιακό σύστημα που γεννιέται από τα νέα παιδιά που συνδράμουν, παιδιά, που μέχρι πριν τα λέγαμε ‘’παιδιά’’ της καφετέριας. Γεννιέται ένας νέος πολιτισμός, που δεν πρέπει να τον αγνοούμε. Υπάρχουν βέβαια και εκείνοι που θεωρούν εαυτούς μεγάλους πατριώτες και όλους τους άλλους ανθρωποφάγους.

Για το Νταχάου που είπα, εννοούσα για τις προσδοκίες αυτών των ανθρώπων, που σκοτώνονταν μπροστά στα κλειστά σύνορα της Ευρώπης, που νομίζει πως αν κλείσει τα σύνορά της, θα αντιμετωπίσει το πρόβλημα της τρομοκρατίας. Η τρομοκρατία αντιμετωπίζεται με άλλους τρόπους. Όσον αφορά μερικούς κυρίους που δεν τους λέω ιερωμένους, αμαυρώνουν με τον χυδαιότερο τρόπο την προσφορά της Ορθοδοξίας και ζητώ δημόσια από τον Μητροπολίτη να τοποθετηθεί, τον οποίο και ξέρω. Η εκκλησία έχει δώσει τα πάντα για τους πρόσφυγες. Αυτοί οι άνθρωποι δεν είναι του Χριστού. Έχω στείλει προσωπική επιστολή σε όλους τους μητροπολίτες για τα ασυνόδευτα παιδιά. Η εκκλησία συμπαρίσταται και έχει δείξει αγάπη.»

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης