«Κουτοπονηριές και προκλήσεις δεν χωρούν»

Πρώτη καταχώρηση: Δευτέρα, 9 Αυγούστου 2010, 19:42
«Κουτοπονηριές και προκλήσεις δεν χωρούν»
Μήνυμα προς την τουρκική πλευρά να σταματήσει τις προκλήσεις στο Αιγαίο απέστειλε σήμερα από την ακριτική Ρω ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών, Δημήτρης Δρούτσας, με αφορμή την επανεμφάνιση του ερευνητικού σκάφους «Πίρι Ρέις» εντός των ορίων της ελληνικής υφαλοκρηπίδας.

«Μόλις προχθές ο Υπουργός Εξωτερικών της Τουρκίας ζήτησε να τον δεχθούμε στη χώρα μας σαν γείτονα και φίλο και αυτό ακριβώς κάναμε. Διότι εμείς εννοούμε απολύτως όσα λέμε. Την ίδια συνέπεια λόγων και έργων απαιτούμε λοιπόν να δείξει και η άλλη πλευρά. "Κουτοπονηριές" και προκλήσεις δεν χωρούν», δήλωσε ο κ. Δρούτσας και πρόσθεσε: «Τέτοιου είδους πρακτικές σε καμία περίπτωση δεν μπορούν να θίξουν τα κυριαρχικά δικαιώματα της Ελλάδας, τα οποία είναι απολύτως κατοχυρωμένα».

«Προϋπόθεση για να έχει η προσέγγιση και η συνεργασία που επιχειρούμε μέλλον και θετικό αποτέλεσμα, είναι να είναι αμοιβαία επωφελής και να βασίζεται στον σεβασμό του Διεθνούς Δικαίου και των κυριαρχικών μας δικαιωμάτων. Στην πορεία όλα συνεκτιμώνται και αναθεωρούνται», επισήμανε – μεταξύ άλλων – ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών.

Τελευταία ενημέρωση: Δευτέρα, 9 Αυγούστου 2010, 19:42