«Δεν υπάρχει οριστική έξοδος από την επιτροπεία, για μια χώρα που βαδίζει στον καπιταλιστικό δρόμο ανάπτυξης και είναι υπό την μόνιμη επιτροπεία της εξουσίας του κεφαλαίου» τόνισε σε ομιλία του στην Ξάνθη, ο γενικός γραμματέας της Κ.Ε. του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας.

Ο κ. Κουτσούμπας άσκησε κριτική στην κυβέρνηση για την κατάθεση με τη διαδικασία του κατεπείγοντος της «τροπολογίας – δολοφόνου των εργατικών δικαιωμάτων» και «μέτρων συμπληρωματικών στο τέταρτο μνημόνιο, που πάλι η ίδια έφερε και ψήφισε, λέγοντας ότι αυτά είναι τα τελευταία μέτρα» και πρόσθεσε:

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Δεν υπάρχει οριστική έξοδος από τα μνημόνια για μια χώρα μέλος της ΕΕ, υποχρεωμένη από τη στρατηγική αυτής της καπιταλιστικής ένωσης να υλοποιεί μνημόνια διαρκείας που ισχύουν για όλα τα κράτη-μέλη, ανεξάρτητα αν έχουν υψηλά χρέη, ελλείμματα, αν βρίσκονται σε πρόγραμμα, δηλαδή σε επίσημο μνημόνιο».

«Γιατί έξοδος από τα μνημόνια, σημαίνει να καταργηθούν όλοι οι αντιλαϊκοί και αντεργατικοί νόμοι που συνοδεύουν τα μνημόνια. Σημαίνει να επιστραφούν πίσω στους εργαζόμενους, στους συνταξιούχους αυτά που έχασαν με τα μνημόνια. Κι αυτό βέβαια δεν το λέει η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ, όπως δεν το λέει ούτε η ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ όταν υπερασπίζονται το δικό τους σχέδιο για δήθεν έξοδο από τα μνημόνια» συνέχισε και πρόσθεσε:

«Το εργατικό-λαϊκό κίνημα, οι σκεπτόμενοι ακόμα άνθρωποι αυτού του τόπου, πρέπει να τους κηρύξουν νέο ανένδοτο αγώνα, μέχρι την οριστική ανατροπή του σάπιου συστήματός τους και του πολιτικού του προσωπικού, με όποια ταμπέλα και αν εμφανίζεται».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο γενικός γραμματέας του ΚΚΕ σημείωσε ότι στην πραγματικότητα οι «λεγόμενες μεταρρυθμίσεις» σε άλλες χώρες της Ε.Ε. και τα μνημόνια στη χώρα μας αποτελούν έκφραση μιας «επίθεσης διαρκείας» του κεφαλαίου προς τα εργατικά στρώματα και τόνισε ότι «ούτε ένα ευρώ από το κρατικό χρέος δεν δαπανήθηκε για το λαό», αλλά αυτό «δημιουργήθηκε διαχρονικά» με φοροαπαλλαγές και ενισχύσεις σε επιχειρηματικούς ομίλους και με έργα «με αποκλειστικό κριτήριο την καπιταλιστική κερδοφορία, όπως έγινε την περίοδο των Ολυμπιακών Αγώνων στη χώρα μας».

«Η κυβέρνηση λέει επίσης ότι δίνει μάχη για το χρέος και ζητάει από το λαό να της το πιστώσει» και «για τις καθυστερήσεις ρίχνει τα βάρη μόνο στον Σόιμπλε, ή τον Τόμσεν, του ΔΝΤ» είπε ο κ. Κουτσούμπας και υποστήριξε ότι «πάλι δεν λέει η κυβέρνηση όλη την αλήθεια» γιατί, όπως είπε, η συζήτηση γενικά για το χρέος είναι αντικείμενο διαμάχης και ανταγωνισμών ανάμεσα στο ΔΝΤ και την Ευρωζώνη, αλλά και ανάμεσα σε κράτη – μέλη της, που διεκδικούν ανάλογες διευθετήσεις και το «παζάρι» αφορά «το πώς και ανάμεσα σε ποιους θα διαχυθεί η χασούρα, την οποία, όπως απέδειξε και το PSI, θα τη φορτώσουν τελικά στο λαό».

«Άλλωστε και με την όποια διευθέτηση, για την οποία κόπτεται ο ΣΥΡΙΖΑ, πάλι ο λαός θα την πληρώσει με νέα μέτρα και προαπαιτούμενα» σημείωσε.

Ο γενικός γραμματέας του ΚΚΕ και επεσήμανε ότι ο λαός δεν έχει κάτι καλό να περιμένει για τη ζωή και τα δικαιώματα του «από τα παζάρια της κυβέρνησης για το χρέος, από τις συμφωνίες της, που δήθεν βάζουν τέλος στα μνημόνια, στην επιτροπεία και ανοίγουν το δρόμο για την καπιταλιστική ανάπτυξη».
Ο κ. Κουτσούμπας αναφέρθηκε και στη γεωπολιτική κατάσταση στην ευρύτερη περιοχή, τονίζοντας ότι «στους ανταγωνισμούς, αξιοποιούνται υπαρκτά ή και ανύπαρκτα μειονοτικά προβλήματα για να διαιρέσουν λαούς, να διαμελίσουν κράτη, έτσι ώστε να υλοποιηθούν καλύτερα οι σχεδιασμοί των ιμπεριαλιστών» και σημειώνοντας ότι «χρειάζεται μεγάλη προσοχή και ετοιμότητα». Εξήγησε, ότι «το ΚΚΕ θα συνεχίσει να προβάλλει τις δίκαιες διεκδικήσεις της μειονότητας», αλλά και να αντιπαλεύει μια «επικίνδυνη» προπαγάνδα που συμπίπτει με επιδιώξεις της Άγκυρας, σχετικά με προβλήματα που προσπαθούν «οι αστικές και άλλες εθνικιστικές δυνάμεις να τα εντάξουν στις ενδοϊμπεριαλιστικές αντιθέσεις της Ελλάδας και της Τουρκίας δηλητηριάζοντας την συνείδηση των εργαζομένων της μειονότητας».

«Ο λαός μας πρέπει να βρίσκεται σε επιφυλακή και ετοιμότητα απέναντι στην τουρκική επιθετικότητα, που έχει σχέση και με την εξέλιξη των διαπραγματεύσεων για το Κυπριακό, αλλά και τη μόνιμη επιδίωξή της για μορφές «συγκυριαρχίας» στο Αιγαίο, για διεύρυνση των «γκρίζων ζωνών», αλλά και όλων των άλλων προβλημάτων που υπάρχουν στα Βαλκάνια, με την Αλβανία και την ΠΓΔΜ και μπορούν οποιαδήποτε στιγμή να γίνουν «θρυαλλίδα» γενικότερης ανάφλεξης» είπε ο κ. Κουτσούμπας και, μεταξύ άλλων και συμπλήρωσε:

«Κι εδώ στη Θράκη, οι εργαζόμενοι, οι νέοι της μειονότητας, αλλά και της πλειονότητας, πρέπει να γυρίσουν την πλάτη σε εθνικιστικά και άλλα κόμματα, που στόχο έχουν να διαιρούν τους εργαζόμενους, να τους δηλητηριάζουν με το φαρμάκι της έχθρας». Πρόσθεσε, ότι αντίθετα θα πρέπει «να αναζητηθεί ο πραγματικός αντίπαλος, το εκμεταλλευτικό σύστημα, οι ιμπεριαλιστικές ενώσεις, τα αστικά κόμματα και οι πολιτικές τους».

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης