Την άποψη ότι η χώρα διανύει μία μακροχρόνια προεκλογική περίοδο εξέφρασε το μεσημέρι, από τα Χανιά, ο γραμματέας της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας.

«O κ. Τσίπρας, ο πρωθυπουργός αυτής της χώρας, έχει προκηρύξει, ήδη, έχει κηρύξει την προεκλογική περίοδο. Μάλιστα χθες από τη Βουλή και όλες αυτές τις μέρες, αυτά που είπε, παρότι λέει ότι θα πάμε του χρόνου τον Οκτώβριο, τον Νοέμβριο σε εκλογές, θα κάνει όλη τη θητεία, ουσιαστικά δείχνουν ότι μπήκαμε σε μία μακροχρόνια προεκλογική περίοδο, διότι όλες αυτές οι απόψεις, οι οποίες λέγονται, τα ταξίματα, ο αέρας δήθεν αισιοδοξίας, μιας επίπλαστης αισιοδοξίας που παρουσιάζεται, μυρίζουν τέτοιο κλίμα», σημείωσε ο κ. Κουτσούμπας, κατά τη διάρκεια της ομιλίας στο προσωπικό του Συνεταιρισμού ΣΥΝΚΑ.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Επίσης, αναφέρθηκε στην εικόνα που παρουσιάζει σήμερα η αγορά εργασίας, υποστηρίζοντας ότι ενώ υπάρχουν κλάδοι που οι εργαζόμενοι αμείβονται κανονικά, η πλειοψηφία των νέων αμείβεται με μισθούς πείνας. «Η εργασιακή ζούγκλα πάει σύννεφο», τόνισε, επισημαίνοντας ότι τα χρόνια των μνημονίων έχει επιδεινωθεί η κατάσταση.

Ο γραμματέας της ΚΕ του ΚΚΕ μίλησε για τη δύσκολη καθημερινότητα που -όπως είπε- αντιμετωπίζουν όλοι οι εργαζόμενοι, υπογραμμίζοντας ότι το ΚΚΕ παλεύει με κάθε μέσο ώστε να ανατραπεί αυτή η κατάσταση. «Δίκαιη ανάπτυξη δεν μπορεί να υπάρξει. Η ανάπτυξη αυτή είναι επισφαλής» σχολίασε.

Ακόμη, σημείωσε ότι σήμερα η Ευρωζώνη αντιμετωπίζει σοβαρά προβλήματα, τα οποία θα επηρεάσουν και την ελληνική οικονομία. «Θεωρούμε ότι ακόμα και μικρή ανάπτυξη να έχουμε για ένα-δύο χρόνια, σε ένα διάστημα θα βυθιστούμε ξανά σε κρίση. Και όχι μόνο λόγω των μεγεθών της ελληνικής οικονομίας και των προβλημάτων που έχει αλλά λόγω της παγκόσμιας οικονομίας» παρατήρησε.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο κ. Κουτσούμπας τόνισε την ανάγκη «ξηλώματος» του καθεστώτος των μνημονίων και κατάργησης των αντιλαϊκών νόμων. «Δεν υπάρχει καμία υπόσχεση ούτε από την κυβέρνηση, ούτε από την αξιωματική αντιπολίτευση, ούτε δυστυχώς και από αλλά κόμματα ότι θα καταργήσουν αυτά τα μνημόνια», είπε.

Αναφερόμενος στο θέμα των συντάξεων και στην προσπάθεια αυτές να μην περικοπούν, υποστήριξε ότι ισχύει ο νόμος Κατρούγκαλου: «Ισχύει ο νόμος αυτός που μειώνει τις συντάξεις. Άρα, παίρνεις μια αναστολή. Και λέει η κυβέρνηση και το πανηγυρίζει. Εμείς δεν λέμε να μη γίνει αναστολή. Ας γίνει αναστολή για ένα εξάμηνο μπας και ανακουφιστεί ο κόσμος και μπας και δημιουργηθούν οι προϋποθέσεις», επισήμανε.

Ο γραμματέας της ΚΕ του ΚΚΕ εξέφρασε την ανησυχία του για την κατάσταση που επικρατεί στην Ανατολική Μεσόγειο και επανέλαβε την αντίθετη θέση του για την παρουσία ξένων βάσεων στη χώρα.

Παράλληλα, κάλεσε τους εργαζόμενους να συστρατευθούν με το ΚΚΕ, κάνοντας λόγο για την ανάγκη να υπάρξει μία άλλη οργάνωση της κοινωνίας, της παραγωγής και των υπηρεσιών, με κριτήριο τον εργαζόμενο.

Ο κ. Κουτσούμπας συναντήθηκε με τον πρόεδρο του ΣΥΝΚΑ, Απόστολο Αλεξάκη, παρουσία στελεχών του κόμματος και του Συνεταιρισμού, καθώς και του προέδρου του Εργατικού Κέντρου Χανίων, Γιάννη Μανωλικάκη.

Τον γραμματέα της ΚΕ του ΚΚΕ καλωσόρισε ο πρόεδρος του Σωματείου Εργαζομένων, Γιάννης Χατζάκης, ο οποίος -στη σύντομη ομιλία του- αναφέρθηκε στις εργασιακές συνθήκες που επικρατούν στον Συνεταιρισμό, υπογραμμίζοντας ότι κατά την περίοδο της κρίσης δεν υπήρξαν μειώσεις μισθών στον ΣΥΝΚΑ.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης