Κουτσούμπας: Η κυβέρνηση έχει έτοιμο το επόμενο αντιλαϊκό πακέτο

Πρώτη καταχώρηση: Κυριακή, 19 Μαρτίου 2017, 12:57
Κουτσούμπας: Η κυβέρνηση έχει έτοιμο το επόμενο αντιλαϊκό πακέτο
«Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ έχει έτοιμο το επόμενο αντιλαϊκό πακέτο που έχει συμφωνήσει με την Ε.Ε., το ΔΝΤ» εκτιμά ο γενικός γραμματέας της Κ.Ε. του ΚΚΕ, Δ. Κουτσούμπας, σε συνέντευξή του στο Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων, κατηγορώντας τον ΣΥΡΙΖΑ ότι «εξαπατά το λαό» με τα περί «σκληρής διαπραγμάτευσης» και τα «αντισταθμιστικά».

«Παρά τα όσα λέγονται για το πότε αυτά θα νομοθετηθούν, το σίγουρο είναι ότι φορτώνονται στις πλάτες του λαού, πολλά δισ. ευρώ με νέα μέτρα. Μαζί φυσικά με τις νέες ανατροπές στα εργατικά και συνδικαλιστικά δικαιώματα. Βέβαια μπροστά στην αξιολόγηση στήνουν παγίδες για να εγκλωβίσουν τη δυσαρέσκεια του λαού, για να αποσπάσουν την ανοχή του στα μέτρα, στις μεταρρυθμίσεις, για να τον πείσουν να υπογράψει λευκή επιταγή που θα εξαργυρώσουν για λογαριασμό του κεφαλαίου», σημειώνει ο κ. Κουτσούμπας.

Για το συνέδριο του Κομμουνιστικού Κόμματος που ξεκινά σε λίγες μέρες ο κ. Κουτσούμπας επισημαίνει πως «το σύνθημα του 20ου Συνεδρίου 'ισχυροποιούμε το ΚΚΕ για δυνατό εργατικό κίνημα, κοινωνική συμμαχία, για το σοσιαλισμό', αποτυπώνει και το βασικό περιεχόμενο του».

Όπως αναφέρει «όλη η προσυνεδριακή συζήτηση που προηγήθηκε μέσα στο κόμμα, στο δημόσιο διάλογο και στις ανοιχτές εκδηλώσεις που έγιναν σε όλη τη χώρα αναδείχτηκε το πώς θα δυναμώσει το κόμμα μας για να μπορέσει να συμβάλει στην ανασύνταξη τους εργατικού κινήματος, στην οικοδόμηση της κοινωνικής συμμαχίας των εργατών, των αυτοαπασχολουμένων αγροτών και ΕΒΕ, σε αντικαπιταλιστική αντιμονοπωλιακή κατεύθυνση, που θα ανοίξει το δρόμο για την έξοδο από την κρίση για την ανάπτυξη σε όφελος του λαού, την εργατική εξουσία. Η συζήτηση αυτή δεν αφορά μόνο τα μέλη του, αλλά τον ίδιο το λαό και τη δυνατότητά του να προετοιμαστεί για να αναμετρηθεί με τους εκμεταλλευτές του».

Τελευταία ενημέρωση: Κυριακή, 19 Μαρτίου 2017, 12:59