Ο γ.γ. της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας, σε αποψινή του συνέντευξη στον τηλεοπτικό σταθμό Open, είπε ότι ο λαός πρέπει να καταθέσει στην κάλπη της 7ης Ιουλίου την «χρήσιμη ψήφο στο ΚΚΕ» διότι «η επόμενη μέρα, έρχεται με ένα νέο Eurogroup που θα ζητήσει από τη νέα κυβέρνηση να υλοποιήσει τα αντιλαϊκά μέτρα που έχει ήδη συμφωνήσει και υπογράψει η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, για ιδιωτικοποιήσεις, πλειστηριασμούς, ασφαλιστικό, φορολογική επιβάρυνση των λαϊκών στρωμάτων, κατάργηση ΕΚΑΣ κλπ».

Κάλεσε σε αποφασιστική ενίσχυση του ΚΚΕ, «γιατί το ΚΚΕ είναι σίγουρο ότι θα είναι εδώ, θα είναι παρών και στους αγώνες του λαού μας και μέσα στη Βουλή, με προτάσεις νόμου, θα μπορεί να πιέζει, να διεκδικεί και να εκφράζει τα γνήσια λαϊκά αιτήματα, τα δικαιώματα των εργαζομένων».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Επανέλαβε ότι το ΚΚΕ είναι έτοιμο «να συμμετάσχει σε μια κυβέρνηση λαϊκή όπου με βάση ένα πρόγραμμα θα ανοίγει τον δρόμο προς τα ομπρός για τον λαό και όχι να διαχειρίζεται ένα σάπιο, διεφθαρμένο σύστημα».

«Τα σημερινά κόμματα με βάση τις πολιτικές τους, γιατί μιλάμε για το πολιτικό σκηνικό όπου ο ελληνικός λαός έχει να επιλέξει ανάμεσα σε 4 μνημονιακά κόμματα -ΣΥΡΙΖΑ, ΝΔ, ΠΑΣΟΚ, ΜεΡΑ25, τον κ. Βαρουφάκη- που έχουν ψηφίσει τα βάρβαρα μέτρα, δύο φασίστες ακροδεξιούς -τη ΧΑ και την Ελληνική Λύση- και το ΚΚΕ. Αυτό που έχει να επιλέξει ο λαός είναι το ΚΚΕ που βρίσκεται στον αντίποδα αυτών των πολιτικών» τόνισε, και κατέστησε απολύτως σαφές ότι «δεν υπάρχει πιθανότητα συνεργασία με αυτά τα κόμματα».

Ερωτηθείς για τη θέση της ΝΔ να επαναληφθούν οι εκλογές τον Αύγουστο, σε περίπτωση μη αυτοδυναμίας, υπογράμμισε ότι υπάρχουν πρόθυμοι για τον σχηματισμό κυβέρνησης ενώ για το κόμμα του Γ. Βαρουφάκη, είπε ότι είναι ένα ακόμα κόμμα – ανάχωμα για να εμποδίσει την έκφραση ριζοσπαστισμού.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Αναφερόμενος στον νέο Ποινικό Κώδικα, είπε ότι είναι σε αντιδραστική κατεύθυνση, γεμάτος αντιφάσεις ενώ κατήγγειλε και τις “φαστ τρακ” διαδικασίες που είχε εφαρμόσει η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ παραμονές των ευρωεκλογών για να τον περάσει από τη Βουλή, χωρίς να λάβει υπόψη της τις θέσεις των εμπλεκόμενων φορέων, εισαγγελέων κλπ.

«Δεν επιλύει προβλήματα αντίθετα τα εμποδίζει. Για παράδειγμα η Χρυσή Αυγή ως διεύθυνση εγκληματικής οργάνωσης για τη δολοφονία του Φύσσα, των υπολοίπων συνανθρώπων μας, των θυμάτων και των εγκλημάτων που έκανε και των τραυματιών, αλλά και των δολοφονημένων από τη Χρυσή Αυγή, πέφτει στα μαλακά η ηγεσία της, με βάση τον Ποινικό Κώδικα. Ή δημιουργούνται προϋποθέσεις καταχραστές δημοσίου χρήματος να μην έχουν τις απαραίτητες ποινές, που έπρεπε να έχουν, όπως συμβαίνει και με τη Siemens και με άλλες περιπτώσεις. Αυτά, λοιπόν, είναι κρίσιμα ζητήματα κι έχει τεράστιες αντιφάσεις αυτός ο Ποινικός Κώδικας και βεβαίως θα πρέπει να αναθεωρηθεί. Γι’ αυτό εμείς το είχαμε καταγγείλει στη Βουλή σε εκείνες τις διαδικασίες που έγιναν» κατέληξε στη συνέντευξή του ο γ.γ. της ΚΕ του ΚΚΕ.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης