«Το κάλεσμα του ΚΚΕ απευθύνεται σε όλους τους εργαζόμενους, είναι κάλεσμα συστράτευσης σε όλες τις εκλογικές μάχες και συμπόρευσης στους αγώνες για να πάρουμε πίσω όλα όσα χάσαμε στα χρόνια της κρίσης και των μνημονίων, για να βάλουμε στο επίκεντρο τις σύγχρονες λαϊκές μας ανάγκες με ριζικές αλλαγές στην οικονομία και την κοινωνία» τόνισε ο γγ της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας, στην αποψινή ομιλία του στη συγκέντρωση της ΤΕ Πειραιά του κόμματος στο Πανεπιστήμιο Πειραιά.

Υπογράμμισε ότι με την ενίσχυση του ΚΚΕ και της Λαϊκής Συσπείρωσης σε όλες τις πολιτικές μάχες οι εργαζόμενοι μπορούν να στείλουν μήνυμα μέσα και έξω στην ΕΕ «γιατί το δυνατό Ναι στο ΚΚΕ είναι το πιο δυνατό Όχι στην ιμπεριαλιστική συμμαχία της ΕΕ και σε κάθε τέτοια ιμπεριαλιστική συμμαχία».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Μπορούν ακόμα να βάλουν εμπόδια στις κυβερνήσεις «ανεξάρτητα αν θα έχουν κορμό το ΣΥΡΙΖΑ ή τη ΝΔ, με όποιους διαθέσιμους» μπορούν «να δυσκολέψουν, στους δήμους και τις Περιφέρειες, όσους εξειδικεύουν και προωθούν την αντιλαϊκή πολιτική σε τοπικό επίπεδο».

«Αντίπαλος “πόλος”, ελπιδοφόρος “πόλος”, στο σημερινό κάλπικο διπολισμό, με τα ψεύτικα διλήμματα και τα δήθεν προοδευτικά μέτωπα που μυρίζουν ναφθαλίνη, είναι μόνο ένα ΚΚΕ, παντού πολύ πιο ισχυρό» τόνισε.

Είπε ότι μέσω «της “εθνικής προσπάθειας”, του κ. Τσίπρα, όπως αποκαλεί ο ίδιος τη βρώμικη δουλειά που έχει αναλάβει η κυβέρνησή του για λογαριασμό του κεφαλαίου και συσπειρώνονται λέει, δυνάμεις και πρόσωπα που δεν ανήκουν αποκλειστικά στο χώρο της Αριστεράς, αλλά προέρχονται και από το χώρο της Σοσιαλδημοκρατίας, το χώρο της Οικολογίας, αλλά και της λαϊκής Κεντροδεξιάς», ο ΣΥΡΙΖΑ , «επιχειρεί να ξεπλύνει στις εργατικές λαϊκές συνειδήσεις όλες αυτές τις δυνάμεις που υπηρέτησαν και συνεχίζουν να υπηρετούν το κεφάλαιο».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Πρόσθεσε ότι όλοι αυτοί «παρέχουν εγγυήσεις στο κεφάλαιο ότι οι μνημονιακοί και αντιλαϊκοί νόμοι θα διατηρηθούν και θα επεκταθούν, ότι οι σχεδιασμοί των ΗΠΑ και του ΝΑΤΟ θα εξυπηρετηθούν».

Είπε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ “βαφτίζει, όπως έκανε το ΠΑΣΟΚ και η ΝΔ, τους αστικούς στόχους ως εθνικούς” προκειμένου να “υποταχθεί η εργατική τάξη, ο λαός κάτω από τη σημαία της αστικής τάξης”, έχοντας, σε σχέση με το ΠΑΣΟΚ και την ΝΔ, την επιπλέον ικανότητα “της εξαπάτησης, του εγκλωβισμού, περισσότερων εργατικών λαϊκών δυνάμεων”.

Είπε ότι “στην “εθνική προσπάθεια” του ΣΥΡΙΖΑ μπορούν να αναγνωρίσουν τον εαυτό τους όλοι οι χρεοκοπημένοι ή μη, νεόκοποι ή παλιότεροι γυρολόγοι πολιτικοί υπάλληλοι του αστικού συστήματος”, ενώ εκείνοι που δεν μπορούν να αναγνωρίσουν τον εαυτό τους στον “συριζαίϊκο αριστερό- κέντρο- ακροδεξιό αχταρμά”, είναι “οι εργάτες και οι εργάτριες που έχασαν τη δουλειά που είχαν, με το μισθό και τα δικαιώματα που είχαν, οι άνεργοι, οι αυτοαπασχολούμενοι που πνίγηκαν στα χρέη, οι αγρότες που ξεκληρίστηκαν, τα νέα παιδιά που ξέρουν ότι είναι πολύ δύσκολο να ζήσουν με αξιοπρέπεια, ενώ θα έπρεπε να ζήσουν πολύ καλύτερα από τους γονείς τους”.

Ο Δ. Κουτσούμπας είπε ότι “στα δήθεν φιλολαϊκά μέτρα της κυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ, όχι μόνο δεν χωράνε οι σύγχρονες εργατικές λαϊκές ανάγκες, αλλά ούτε καν γίνονται βήματα στην κατεύθυνση της ανάκτησης των τεράστιων οικονομικών απωλειών που είχαν οι εργαζόμενοι τα προηγούμενα χρόνια”.

Υπογράμμισε ως το πλέον σημαντικό ότι τα επιτελεία της ΕΕ, ο ΣΕΒ, οι ενώσεις του κεφαλαίου, η ΝΔ, τα άλλα αστικά κόμματα και ο ΣΥΡΙΖΑ που “αποδείχθηκε καθηγητής Πανεπιστημίου” επιδιώκουν “να «εκπαιδεύσουν» τους εργαζόμενους για να μάθουν να ζουν με πολύ μειωμένες απαιτήσεις».

Είπε ότι η θέση του ΚΚΕ στη Συμφωνία των Πρεσπών «εξακολουθεί να είναι “καρφί στο μάτι” της κυβέρνησης και των ατλαντικών συμμάχων της».

Είπε ότι η Συμφωνία περιέχει όλα τα βασικά σπέρματα του αλυτρωτισμού και του εθνικισμού ώστε την κατάλληλη στιγμή να χρησιμοποιηθούν εκατέρωθεν, σημείωσε με ποιό τρόπο το «φιλοΝΑΤΟϊκό BBC αξιοποιεί όλα αυτά», προσθέτοντας ότι στην προσπάθεια συγκάλυψης αυτής της κατάστασης «απαντούν με όργιο προβοκάτσιας, διαστρέβλωσης, συκοφαντίας» εναντίον του ΚΚΕ το οποίο «κατηγορούν μέχρι και για εθνικισμό, την ίδια ώρα που οι φασίστες και οι ακροδεξιοί το κατηγορούν ως πολύ αντεθνικό και υπέρ το δέον διεθνιστικό».

Μιλώντας για το λιμάνι του Πειραιά αναφέρθηκε στη σύγκρουση με επίκεντρο αυτό, ισχυρών τμημάτων του εγχώριου και ξένου κεφαλαίου, και στην γεωοπολιτική αντιπαράθεση που εκφράζεται στο λιμάνι μεταξύ ΗΠΑ-Κίνας, συμμάχων τους και άλλων δυνάμεων καθώς ο Πειραιάς ανήκει στους δρόμους μεταφοράς ενέργειας και εμπορευμάτων για τους οποίους μαζί με τον πλούτο της περιοχής συγκρούονται ισχυρά ιμπεριαλιστικά κέντρα.

Σημείωσε ότι πεδίο αντιπαράθεσης ισχυρών μονοπωλίων είναι και η ναυπηγοεπισκευή με τα Ναυπηγεία Σκαραμαγκά και Ελευσίνας «τα οποία έχουν βάλει στο μάτι οι ΗΠΑ» και από την άλλη το κινέζικο μονοπώλιο που θέλει να αναπτύξει τέτοια δραστηριότητα στις εγκαταστάσεις της στη Ζώνη.

«Το λιμάνι του Πειραιά προσφέρει αμύθητα κέρδη για τους εφοπλιστές και άλλους μονοπωλιακούς ομίλους, ενώ στην πλειοψηφία των εργαζομένων, το μόνο που έχει να προσφέρει είναι η σκληρή εκμετάλλευση, εργασιακές σχέσεις – λάστιχο, εργατικά “ατυχήματα”, ανακύκλωση της ανεργίας, φτώχεια, όπως στα ναυπηγεία, στη Ζώνη του Περάματος, στους ναυτεργάτες.

Κι αυτή η κατάσταση δεν πρόκειται να αλλάξει ούτε με τις περιβόητες νέες επενδύσεις που διαφημίζουν όλοι τους από το ΣΥΡΙΖΑ και τη ΝΔ μέχρι την ναζιστική ΧΑ, αλλά και τους εκλεκτούς τους στην περιφέρεια και τους δήμους. Το μόνο που τους διαφοροποιεί είναι τα διαφορετικά επιχειρηματικά συμφέροντα που εκπροσωπεί ο καθένας» είπε, τονίζοντας ότι «η καπιταλιστική ανάπτυξη στο λιμάνι του Πειραιά, είτε έρθει μέσω Κίνας, είτε έρθει μέσω ΗΠΑ, για τον εργάτη σημαίνει ένα μεροκάματο με τους σημερινούς βάρβαρους όρους, μια πρόσκαιρη θέση εργασίας, χωρίς ΣΣΕ, χωρίς μέτρα υγείας και ασφάλειας, με ελαστικές μορφές απασχόλησης».

«Στο όνομα, μάλιστα, της ανάπτυξης, το κινέζικο μονοπώλιο ετοιμάζει με τις ευλογίες της κυβέρνησης και της δημοτικής αρχής, άλλο ένα τερατούργημα για το λαό του Πειραιά, αυτό της κατασκευής μιας τεράστιων διαστάσεων προβλήτας της κρουαζιέρας που θα καταστρέψει τον περιβάλλοντα χώρο, ένα έργο σε βάρος την ποιότητας ζωής και της υγείας του λαού» πρόσθεσε.

Εγκάλεσε τον υποψήφιο του ΣΥΡΙΖΑ στον Δήμο Πειραιά, «ο οποίος σαν κοινός πλασιέ συμφερόντων, έχει το θράσος να επικρίνει τον δήμαρχο της Πάτρας, γιατί δεν παραχωρεί δημόσια περιουσία σε ιδιώτες και ο οποίος μαζί με το λαό της Πάτρας διεκδίκησε και παραχώρησε τμήματα του θαλάσσιου μετώπου στο λαό της πόλης».

«Κριτήριο για τη θέση του ΚΚΕ για το λιμάνι είναι το κατά πόσο ικανοποιούνται οι σύγχρονες λαϊκές ανάγκες. Ικανοποίηση των αξιώσεων του κεφαλαίου και των αναγκών της εργατικής τάξης είναι πράγματα ασυμβίβαστα.

Το λιμάνι του Πειραιά όπως συνολικά τα λιμάνια και οι υποδομές της χώρας μπορούν να γίνουν μοχλός πραγματικής ανάπτυξης και ευημερίας για τους εργάτες και τις λαϊκές οικογένειες, όταν περάσουν στα χέρια του λαού και γίνουν κοινωνική περιουσία.

Όταν η εργατική τάξη, ο ελληνικός λαός, πάρουν την εξουσία στα δικά τους χέρια πραγματικά και βάλουν όλες τις παραγωγικές δυνάμεις με κεντρικό, επιστημονικό σχεδιασμό στην υπηρεσία της ικανοποίησης των κοινωνικών αναγκών» υπογράμμισε.

Ο Δ. Κουτσούμπας απευθύνθηκε ιδιαίτερα στα νέα παιδιά της εργατικής λαϊκής οικογένειας, τονίζοντας ότι «τα όνειρά τους δεν χωράνε στα όρια του συστήματος και ο δρόμος για την εκπλήρωσή τους είναι ο δρόμος της ρήξης και της σύγκρουσης με το σύστημα της εκμετάλλευσης».

«Στα ψεύτικα διλήμματα η νεολαία θα κάνει την αληθινή διαφορά! Με πολλές χιλιάδες νεανικές κόκκινες ψήφους! Θα είναι μεγάλη νίκη και ελπίδα το ρεύμα συμπόρευσης με το ΚΚΕ να εκφραστεί στην κάλπη και στα ψηφοδέλτια σε όλη την Ελλάδα. Και εδώ στον Πειραιά με υποψήφια δήμαρχο τη Διαμάντω Μανωλάκου. Με υποψήφιο περιφερειάρχη Αττικής το Γιάννη Πρωτούλη.

Με μια μεγάλη αγκαλιά και ένα χέρι απλωμένο σε όλους και όλες τους Πειραιώτες και Πειραιώτισσες» κατέληξε στην ομιλία του ο γγ της ΚΕ του ΚΚΕ.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης