Κουτσούμπας: «Να μην εγκλωβιστεί ο λαός στην αντιπαράθεση "παλιού-νέου"»

Πρώτη καταχώρηση: Τετάρτη, 9 Σεπτεμβρίου 2015, 10:26
Κουτσούμπας: «Να μην εγκλωβιστεί ο λαός στην αντιπαράθεση "παλιού-νέου"»
Η αστική τάξη είναι ενωμένη στον στόχο για μια ισχυρή κυβέρνηση συνεργασίας, με όσο το δυνατόν μεγαλύτερο πολιτικό βίο, προκειμένου να εφαρμόσει μέτρα που εξυπηρετούν την ανάκαμψη της καπιταλιστικής κερδοφορίας και την ανταγωνιστικότητα τμημάτων του κεφαλαίου, ενώ ο λαός θα είναι το μόνιμο υποζύγιο, υποστήριξε ο Δημήτρης Κουτσούμπας.

Όπως είπε ο γενικός γραμματέας της Κεντρικής Επιτροπής του ΚΚΕ, υπάρχει η αντικειμενική βάση από όσα κόμματα ψήφισαν τα μνημόνια για τη δημιουργία τόσο κυβέρνησης όσο και «μεγάλου συνασπισμού» ή μικρότερων αντιστοίχων.

Σε συνέντευξή του στον τηλεοπτικό σταθμό Action 24, επεσήμανε ότι οι αναλύσεις και οι προτάσεις όλων αυτών των κομμάτων συγκλίνουν στα κομβικά ζητήματα.

Στο ερώτημα «Τσίπρας ή Μεϊμαράκης», δήλωσε ότι το δίλημμα αφορά τα κόμματά τους, ενώ αναφερόμενος στις διαφορές τους τις εντόπισε σε ζητήματα διαχείρισης της κρίσης και σε ποια τμήματα του κεφαλαίου υπηρετούν.

Παράλληλα, ανέφερε ότι το 3ο μνημόνιο που έφερε η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ δεν οφείλεται σε ανικανότητα ή κακή διαπραγμάτευση, αλλά στην πολιτική της, προσθέτοντας ότι η στρατηγική και οι παραδοχές του ΣΥΡΙΖΑ οδηγούσαν μαθηματικά σε αυτό.

Κάλεσε, δε, τον λαό να μην εγκλωβιστεί στην αντιπαράθεση «παλιού»-«νέου», καθώς το «παλιό» φορώντας τη μάσκα του «νέου» επιχειρεί με την έως τώρα πολιτική να λύσει τα προβλήματα του λαού και της χώρας.

Υπογράμμισε ότι το ΚΚΕ όχι μόνο παρακολουθεί τις εξελίξεις αλλά και συνεχώς ανανεώνει τις επεξεργασίες του και τις δυνάμεις του, και τόνισε ότι δεν είναι καθόλου «παλιά» η θέση ότι σήμερα χρειαζόμαστε μια νέα κοινωνική οργάνωση με κοινωνικοποίηση των μονοπωλίων και λαϊκή εξουσία, η οποία έτσι θα προχωρήσει σε προγραμματισμένη ανάπτυξη της οικονομίας υπέρ του λαού.

Εκτίμησε ότι με το Grexit «δεν έχουμε τελειώσει», καθώς υπάρχουν και κυβερνήσεις και τμήματα του κεφαλαίου στην Ε.Ε. που έχουν ως προσανατολισμό τους τον πειραματισμό με χώρες που θα είναι εκτός Ευρωζώνης, αλλά εντός Ε.Ε., με δικό τους ή με διπλό νόμισμα.

Υπάρχουν και τμήματα του κεφαλαίου στην Ελλάδα που θεωρούν συμφέρον τους την έξοδο από το ευρώ, υπογράμμισε ο γ.γ. της Κ.Ε. του Κομμουνιστικού Κόμματος.

Ερωτηθείς για την άρνηση του Περισσού για συμμαχία με τη Λαϊκή Ενότητα, είπε ότι το κύριο ζήτημα είναι πως οι προτάσεις της είναι οι γνωστές προτάσεις εντός του καπιταλιστικού πλαισίου και της Ε.Ε, και ότι οδηγούν σε αδιέξοδο.

Στην ερώτηση γιατί το ΚΚΕ θεωρεί το 3ο μνημόνιο ως το χειρότερο, είπε ότι είναι έτσι όχι μόνο διότι περιέχει σκληρά αντιλαϊκά μέτρα, αλλά κυρίως διότι προστίθεται στα δύο προηγούμενα και στους περίπου 500 εφαρμοστικούς νόμους τους που έμειναν ανέγγιχτοι.

Σχετικά με το τι σημαίνει μια πιθανή ανάδειξη του ΚΚΕ σε αξιωματική αντιπολίτευση, είπε ότι ο λαός θα έχει μια σταθερή δύναμη να ακουμπήσει, μια δύναμη που θα ασκήσει τον ρόλο της και στη Βουλή, και στους τόπους δουλειάς, ώστε να ανοίξει ένας διαφορετικός δρόμος για τα λαϊκά συμφέροντα.


Τελευταία ενημέρωση: Τετάρτη, 9 Σεπτεμβρίου 2015, 10:26