«Είναι βαθιά η διαφορά των πολιτικών θέσεων και απόψεων του ΚΚΕ, με τη Λαϊκή Ενότητα και τον ΣΥΡΙΖΑ», επεσήμανε ο Γ.Γ. του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας, μιλώντας το βράδυ της Πέμπτης στον τηλεοπτικό σταθμό Mega.

«Εμείς στο ΚΚΕ μιλάμε για άλλες συνθήκες, με τον λαό στην εξουσία. Στόχος μας είναι η σοσιαλιστική κοινωνία», ανέφερε χαρακτηριστικά, προσθέτοντας ότι οι θέσεις του κόμματός του «είναι τεκμηριωμένες, ανεξάρτητα από το αν κάποιος διαφωνεί στην οικονομική τους θεώρηση».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Αναφερόμενος στο προσφυγικό ζήτημα, ο κ, Κουτσούμπας υπογράμμισε ότι πρέπει η ίδια η Κομισιόν να αναλάβει την ευθύνη επίλυσής του.

«Οι άνθρωποι αυτοί δεν ήρθαν για να μείνουν στην Ελλάδα, αλλά η κατάσταση αυτή φορτίζει την Ελλάδα και δεν υπάρχει και οικονομικά δυνατότητα», ανέφερε και επανέλαβε την πρότασή του για πτήσεις τσάρτερ, που θα μεταφέρουν τους πρόσφυγες από τα νησιά στην χώρα προορισμού τους.

«Το μεταναστευτικό είναι σοβαρό πρόβλημα που πρέπει να επιλυθεί άμεσα, αλλά με μακροπρόθεσμη προοπτική» υπογράμμισε και χαρακτήρισε επικίνδυνη την αναφορά του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξη Τσίπρα για τα θαλάσσια σύνορα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Σε ό,τι αφορά την επόμενη μέρα, μετά τις εκλογές, ο κ. Κουτσούμπας υπογράμμισε ότι έχει διαμορφωθεί η αντικειμενική βάση για να υπάρξει μεγάλος συνασπισμός ή ένας συνασπισμός του πρώτου με μικρότερα κόμματα.

Όπως εξήγησε, υπάρχουν διαφορές ανάμεσα στον ΣΥΡΙΖΑ και τη Ν.Δ. «Αλλά στα στρατηγικά ζητήματα είναι στην ίδια κατεύθυνση».

«Όσο πιο δυνατό το ΚΚΕ, τόσο καλύτερα για τη χώρα», κατέληξε.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης