Ο γενικός γραμματέας της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας, σε συνέντευξή του στην εφημερίδα «Real News« αναφέρει ότι «βουλευτικές εκλογές θα γίνουν όποτε ο κ. Τσίπρας εκτιμήσει ότι “πιάνει” καλύτερα το “μεταμνημονιακό” του παραμύθι», προσθέτοντας ότι «τα προβλήματα που αντί να μειώνονται αυξάνουν είναι αυτά που απασχολούν τον λαό και τα οποία δεν του τα λύνουν ούτε οι σημερινοί ούτε οι επίδοξοι κυβερνώντες».

«Γι’ αυτό, όποτε και αν γίνουν οι εκλογές, το ζητούμενο είναι να αναδειχθεί ισχυρή λαϊκή αντιπολίτευση, με πιο ισχυρό ΚΚΕ» τόνισε.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Θεωρεί ότι το αποτέλεσμα των ευρωεκλογών μπορεί να αποτελέσει πολύ περισσότεορ από πρόκριμα για τον χρόνο των εθνικών εκλογών, μπορεί να στείλει «ένα μήνυμα αντίστασης στην ΕΕ της φτώχειας, των μνημονίων, των πολέμων», προσθέτοντας «το δυνατό “Ναι” στο ΚΚΕ είναι το πιο δυνατό “Όχι” στην ΕΕ. Είναι “Ναι” στην αποδέσμευση, στην Ελλάδα και την Ευρώπη του σοσιαλισμού».

Είπε οτι ενόψει εθνικών εκλογών στόχος του κόμματος είναι «να εκφραστεί στις εκλογές ένα ρεύμα συμπόρευσης με το ΚΚΕ που ήδη υπάρχει και εκφράζεται στα ψηφοδέλτιά του».

Ανέφερε ότι ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ έχουν «άλλο στύλ καταβολές και ίσως μείγμα πολιτικής, όμως στα βασικά ζητήματα υπάρχει ταύτιση», καθώς «μοιράζονται το ίδιο πάθος για την ΕΕ, το ΝΑΤΟ, για να κάνουν πράξη τα “θέλω” των μεγάλων οικονομικών συμφερόντων».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Κάλεσε τους εργαζόμενους και τον λαό «αντί να ψάχνουν για επιμέρους διαφορές (μεταξύ ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ) να κάνουν τη διαφορά με πιο δυνατό ΚΚΕ». Τόνισε ότι η αποκατάσταση των απωλειών και των δικαιωμάτων των εργαζομένων μπορούν να αποκατασταθούν «με σκληρούς αγώνες, με ένα πιο δυνατό ΚΚΕ και με στόχο μια ριζική ανατροπή και μια άλλη οργάνωση της κοινωνίας».

Απαντώντας στις επικρίσεις ότι το ΚΚΕ «είναι απέναντι σε επενδύσεις, είπε ότι το ΚΚΕ είναι «το μόνο κόμμα που έχει σύγχρονο, επεξεργασμένο πρόγραμμα για να δημιουργηθούν εκατοντάδες χιλιάδες θέσεις εργασίας, να αναπτυχθεί η οικονομία της χώρας, να παραχθεί πλούτος και όλα αυτά προς όφελος των εργαζομένων».

«Με τις επενδύσεις που διαφημίζει ο ΣΥΡΙΖΑ και η ΝΔ, με τις ιδιωτικοποιήσεις των υποδομών της χώρας το μόνο που γίνεται είναι να πετιούνται εργαζόμενοι στην ανεργία, όσοι δουλεύουν να ξεζουμίζονται για να πλουτίζουν μια χούφτα μέτοχοι. Ενώ έργα ζωτικής σημασίας μένουν στα αζήτητα» πρόσθεσε.

Επέρριψε τεράστιες ευθύνες στην κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ γιατί, όπως είπε, «επί χρόνια δεν έπαιρνε κανένα μέτρο για την επιτάχυνσή της δίκη της Χρυσής Αυγής», προσθέτοντας «όσοι δικαιολογημένα ανησυχούν για την άνοδο του φασισμού να στηρίξουν μαζικά το ΚΚΕ, που πολεμά ενάντια στο σύστημα που τον γεννά, στα οικονομικά και πολιτικά συμφέροντα που τον ενισχύουν. Για να γκρεμιστεί η ναζιστική Χρυσή Αυγή των δολοφόνων από την 3η θέση».

Αναφορικά με το πού εκτιμά ότι εστιάζει ο κόσμος, είπε οτι το πρώτο που απασχολεί τον απλό εργαζόμενο είναι «πως θα βγάλει τον μήνα», προσθέτοντας, στη συνέχεια, ότι «για χάρη των μεγάλων συμφερόντων η κυβέρνηση ματώνει το λαό. Για χάρη των ίδιων συμφερόντων, γίνεται και σημαιοφόρος του ΝΑΤΟ και των ΗΠΑ στα Βαλκάνια, υπογράφοντας την επικίνδυνη Συμφωνία των Πρεσπών».

«Με τη νέα Συμφωνία των Πρεσπών, εκτός των άλλων, θα προστεθούν και άλλα εκατομμύρια στα 4 δισ. ευρώ που ήδη δίνουμε για το ΝΑΤΟ κάθε χρόνο, από τον ιδρώτα του λαού, την ώρα που του ξεζουμίζουν το εισόδημα. Όλα πρέπει να αποτελέσουν κριτήριο ψήφου για το λαό» τόνισε.

Αναφορικά με τις «γέφυρες» του ΣΥΡΙΖΑ προς την Κεντροαριστεά, είπε ότι «δεν θα ξεχαστει εύκολα η συνύπαρξη του ΣΥΡΙΖΑ με τους ακροδεξιούς ΑΝΕΛ», υπενθύμισε ότι και το ΠΑΣΟΚ παλιότερα «συνεργάστηκε με το ακροδεξιό ΛΑΟΣ» και προσέθεσε: «ο ΣΥΡΙΖΑ μαζί με όλα τα απομεινάρια του ΠΑΣΟΚ, έχει πάρει και όλα τα χούγια της αμαρτωλής σοσιαλδημοκρατίας. Τυχοδιωκτισμός και ικανότητα στη βρώμικη δουλειά».

Ως προς τη δέσμευση Τσίπρα για μη μείωση του αφορολόγητου όσο είναι ο ΣΥΡΙΖΑ στην κυβέρνηση, χαρακτήρισε τη φράση «δέσμευση Τσίπρα» ως το «πιο σύντομο “ανέκδοτο”», τονίζοντας ότι «αν η κυβέρνηση ήθελε όντως να καταργήσει τη μείωση του αφορολόγητου, που η ίδια ψήφισε, θα μπορούσε να τη νομοθετήσει άμεσα, όπως άμεσα και γρήγορα νομοθέτησε τη φοροασυλία των εφοπλιστών, χρέωνοντάς τους με ολόκληρα 40 εκατ. ευρώ».

Ο Δ. Κουτσούμπας είπε οτι ο ΣΥΡΙΖΑ «υλοποιεί μια μονοδιάστατη εξωτερική πολιτική: Αυτήν της εξυπηρέτησης των μεγάλων οικονομικών συμφερόντων, του ΝΑΤΟ, της ΕΕ, των ΗΠΑ. Εκεί στοχεύει και η συνεργασία με το κράτος του Ισραήλ, που δολοφονεί καθημερινά το λαό της Παλαιστίνης».

Χαρακτήρισε τη λειτουργία της άρχουσας τάξης της Τουρκίας ως «φορτηγό χωρίς φρένα», υπογραμμίζοντας ότι «το πιο επικίνδυνο είναι η ευφορία, που καλλιεργείται από ΣΥΡΙΖΑ, ΝΔ, τα άλλα κόμματα του ευρωατλαντικού αστερισμού, πως δήθεν οι ΗΠΑ, το ΝΑΤΟ, η ΕΕ θα υπερασπιστούν τα σύνορά μας, την ειρήνη κι ασφάλεια του λαού μας».

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης