Κουτσούμπας: «Προαποφασισμένη η εφαρμογή του μνημονίου μετά τις εκλογές»

Πρώτη καταχώρηση: Πέμπτη, 17 Σεπτεμβρίου 2015, 11:15
Κουτσούμπας: «Προαποφασισμένη η εφαρμογή του μνημονίου μετά τις εκλογές»
H εφαρμογή του μνημονίου μετά τις εκλογές είναι προαποφασισμένη, τόνισε ο γενικός γραμματέας της Κεντρικής Επιτροπής του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας, μιλώντας στον ΑΝΤ1.

«Κανείς δεν μιλάει πια για τις πρώτες 100 μέρες, όπως ακούγαμε στο παρελθόν. Τώρα όλα είναι ψηφισμένα» ανέφερε ο κ. Κουτσούμπας.

Παράλληλα, εκτίμησε ότι η κρίση στην Ελλάδα είναι βαθιά και ότι ο τρόπος επίλυσης των προβλημάτων που έχουν επιλέξει είναι σε λανθασμένη κατεύθυνση, και κάλεσε τους ψηφοφόρους να επιλέξουν τη ρεαλιστική πρόταση του ΚΚΕ, διότι, όπως είπε, «ο ελληνικός λαός τα έχει δοκιμάσει όλα».

«Με μεγάλα ποσοστά του ΚΚΕ τα λαϊκά στρώματα θα πάρουν "ανάσα"» είπε ο κ. Κουτσούμπας.

«Αυτό που θα κάνει τον λαό να πιστέψει ότι έχει δύναμη, θα το δει την επόμενη μέρα. Μόνο με το ΚΚΕ θα μπορέσει ο λαός να έχει ισχυρή αντιπολίτευση μέσα στη Βουλή. Αυτά που έρχονται είναι πολύ σκληρά, πολύ βάρβαρα» πρόσθεσε, ενώ απηύθυνε ειδικό κάλεσμα στη νεολαία για την Κυριακή των εκλογών.

«Ο ψηφοφόρος δεν πρέπει να πέσει στο κλίμα της πόλωσης, αλλά να ενισχύσει τη δύναμη που θα παίξει τον ρόλο της αντιπολίτευσης» επεσήμανε.

Επιπλέον, αναγνώρισε ότι υπάρχουν διαφορές μεταξύ ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ, ωστόσο, όπως είπε, οι συνολικές τους προτάσεις κινούνται προς την ίδια κατεύθυνση, κι αυτό πρέπει να είναι το κριτήριο του λαού.

Τέλος, έκανε λόγο για πλήρη συμφωνία ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ στην εφαρμογή του μνημονίου. «Κανείς δεν λέει "δεν θα υλοποιήσω το μνημόνιο" και όλη η κουβέντα γίνεται για κάποια μέτρα και τα ισοδύναμα. Αλλά τι ισοδύναμα να βρεις για τον αγρότη ή τον συνταξιούχο;» διερωτήθηκε ο κ. Κουτσούμπας.

Τελευταία ενημέρωση: Πέμπτη, 17 Σεπτεμβρίου 2015, 11:24