Κουβέλης: Οι δηλώσεις μου για τις φρεγάτες δεν απέχουν από την πραγματικότητα

Πρώτη καταχώρηση: Παρασκευή, 27 Απριλίου 2018, 00:56
Κουβέλης: Οι δηλώσεις μου για τις φρεγάτες δεν απέχουν από την πραγματικότητα
Για δηλώσεις οι οποίες ανταποκρίνονταν σε μεγάλο βαθμό στην πραγματικότητα, έκανε λόγο ο αναπληρωτής υπουργός Εθνικής Άμυνας, Φώτης Κουβέλης, σχετικά με το ζήτημα της χρονομίσθωσης των γαλλικών φρεγατών.

Συγκεκριμένα, μιλώντας στην ΕΡΤ ο κ. Κουβέλης τόνισε πως οι δηλώσεις του για τις φρεγάτες «Τη δεδομένη στιγμή και μετά την δημοσιότητα που δημιουργήθηκε, ανταποκρίνονταν σε μεγάλο βαθμό στην πραγματικότητα».

Σύμφωνα με τον κ. Κουβέλη το ζήτημα βρίσκεται ακόμη σε εξέλιξη, υπό τον χειρισμό του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα, αλλά τίποτα δεν είναι δεδομένο, μέχρι στιγμής.

Παράλληλα, ο υπουργός επεσήμανε ότι η Ελλάδα δεν μπαίνει στην κούρσα των εξοπλισμών. «Η αποτρεπτική μας δύναμη έχει και την επάρκεια και τη συγκρότηση που χρειάζεται», σημείωσε ο κ. Κουβέλης προσθέτοντας πως εάν υπάρξει η επιλογή για προμήθεια εξοπλιστικών, «θα γίνουν όλα όσα προβλέπονται από το Σύνταγμα και τον κανονισμό της Βουλής».

Ερωτηθείς για το εάν έγιναν επικοινωνιακά λάθη στο ζήτημα των φρεγατών ο ΑΝΥΕΘΑ, υπογράμμισε πως η δήλωση του επί του θέματος ήταν σε συσχετισμό με κάποιο δημοσίευμα, «είχα υποχρέωση να απαντήσω. Οι δηλώσεις μου δεν απήχαν από την πραγματικότητα, αλλά η πραγματικότητα δεν είναι στατική. Υπήρχε η εκδοχή να έρθουν το καλοκαίρι οι φρεγάτες».

«Η αγορά οποιουδήποτε εξοπλισμού δεν είναι ευθύγραμμη διαδικασία. Υπάρχουν διαπραγματεύσεις, όλα βρίσκονται σε εξέλιξη και διερευνώνται όλες οι πτυχές. Εμείς συνυπολογίζουμε όλες τις πτυχές, καθώς και το οικονομικό», σημείωσε.

Τελευταία ενημέρωση: Παρασκευή, 27 Απριλίου 2018, 00:58