«Η κεντροαριστερά δεν είναι γεωγραφικός χώρος, είναι πολιτικός χώρος», τόνισε ο Φώτης Κουβέλης, κληθείς να σχολιάσει τις εξελίξεις στο χώρο της Δημοκρατικής Συμπαράταξης.

Ο επικεφαλής της Ενωτικής Κίνησης της Ευρωπαϊκής Αριστεράς, στο περιθώριο πολιτικής εκδήλωσης που πραγματοποιήθηκε στη Θεσσαλονίκη, δήλωσε ότι ένας πολιτικός χώρος πρέπει να ορίζεται με ένα συγκεκριμένο πολιτικό πρόγραμμα και με συγκεκριμένη πολιτική πρόταση και πρόσθεσε εμφατικά ότι η κεντροαριστερά θα πρέπει να βρίσκεται απέναντι στο νεοφιλελευθερισμό.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Η κεντροαριστερά στην πρόθεσή της, πρέπει να αναδεικνύει την απομάκρυνσή της και την απόκρουση του νεοφιλελευθερισμού και του νεοσυντηρητισμού», τόνισε ο κ. Κουβέλης.

Σε ερώτηση για την άνοδο της ακροδεξιάς στις γερμανικές εκλογές, ο πρώην πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ τόνισε ότι τις ακροδεξιές επιλογές και το ναζισμό, γεννάνε οι ανισότητες και η αδυναμία της πολιτικής να λύσει τα βασικά προβλήματα των πολιτών.

«Η υποχρέωση της Αριστεράς είναι να συνδεθεί με τα προβλήματα του κόσμου, να δώσει απάντηση σ’ αυτά, να υποστηρίξει με πάρα πολύ συγκεκριμένο τρόπο την ισότητα, την ισοπολιτεία, τη δίκαιη συμμετοχή του κάθε πολίτη στο παραγόμενο οικονομικό αποτέλεσμα», επεσήμανε.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης