Κουβέλης: «Είμαστε αντίθετοι σε μια λογική ρήξης»

Πρώτη καταχώρηση: Σάββατο, 25 Απριλίου 2015, 15:39
Κουβέλης: «Είμαστε αντίθετοι σε μια λογική ρήξης»
«Η ελληνική κυβέρνηση έχει λάβει εντολή για διεκδίκηση αλλαγής πολιτικής εντός ευρώ και όχι για μια ηρωική έξοδο (...), στη διαπραγμάτευση στηρίζουμε την κυβέρνηση στον βαθμό που θα διεκδικήσει την αλλαγή πολιτικής (...). Είμαστε αντίθετοι σε μια λογική ρήξης» υπογράμμισε μεταξύ άλλων ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ Φώτης Κουβέλης, με ομιλία του οποίου άνοιξε η συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής του κόμματος.

Αντικείμενο της συνεδρίασης, η έγκριση των θέσεων της ΔΗΜΑΡ εν όψει του συνεδρίου, στο τέλος Μαΐου, όπου ο κ. Κουβέλης έχει δηλώσει ότι δεν θα είναι υποψήφιος για την ηγεσία του κόμματος.

Ο Φώτης Κουβέλης άσκησε κριτική, σε ήπιους τόνους, για την τακτική που ακολουθεί στις διαπραγματεύσεις με τους εταίρους η κυβέρνηση. «Όσοι σκέπτονται ότι είναι η ώρα για μια πολιτική του "όλα ή τίποτα" κάνουν τεράστιο λάθος, δημιουργούν διακινδύνευση για τη χώρα και συμβάλλουν στην ακύρωση του στόχου της προοδευτικής αλλαγής» τόνισε.

«Συμβάλλουν ώστε μια δυνατότητα ιστορικών διαστάσεων και σημασίας για την Ελλάδα αλλά και την Ευρώπη να μετατραπεί σε ήττα ιστορικών διαστάσεων» εκτίμησε και μίλησε για ευρύτερη απήχηση των θέσεων της ΔΗΜΑΡ από το εκλογικό ποσοστό που έλαβε στις εκλογές, «όχι για να επιβιώσουμε ως κομματικός μηχανισμός, αλλά γιατί πραγματικά έχουμε να προσφέρουμε στη χώρα και στο αίτημα της κοινωνικής προόδου», όπως είπε χαρακτηριστικά.

Ο κ. Κουβέλης υποστήριξε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ δεν μπορεί να κινείται με μια λογική γενικής αντίστασης στις νεοφιλελεύθερες συνταγές και πως είναι αναγκαίο να αναδείξει το οξύ ελληνικό πρόβλημα, προβάλλοντας ένα διαφορετικό, αλλά ρεαλιστικό, σχέδιο για τη δημοσιονομική προσαρμογή.

Παράλληλα, επανέλαβε ότι επιβάλλεται σημαντική απομείωση του χρέους, ενώ ζήτησε από την κυβέρνηση να προχωρήσει σε μεταρρυθμίσεις που θα προωθούν τον εκσυγχρονισμό της χώρας.

Τελευταία ενημέρωση: Σάββατο, 25 Απριλίου 2015, 15:39