Με αφορμή την περίπτωση του Μιχάλη Λιάπη ο πρωθυπουργός έδωσε εντολή στον Υπουργό Δικαιοσύνης Χαράλαμπο Αθανασίου να επεξεργαστεί διάταξη σύμφωνα με την οποία βουλευτές (εν ενεργεία ή σε σύνταξη) που θα υποπίπτουν σε συγκεκριμένα αδικήματα μείζονος κοινωνικής απαξίας θα στερούνται όλων των προβλεπομένων ατελειών και προνομίων τους που συνδέονται με τη βουλευτική τους ιδιότητα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ανάμεσα στα αδικήματα συμπεριλαμβάνονται: πλαστογραφία, ψευδή βεβαίωση, εκβίαση, απάτη κ.λ.π.

Υπενθυμίζεται ότι χθες, ο Μιχάλης Λιάπης διέβη το κατώφλι του εισαγγελέα, ο οποίος του άσκησε ποινική δίωξη για πλαστογραφία, ψευδή βεβαίωση, ενώ του επιβλήθηκε πρόστιμο 500 ευρώ για το όχημά του που ήταν ανασφάλιστο. Επίσης, επιβλήθηκαν τρία διοικητικά πρόστιμα για ανασφάλιστο όχημα, κοτσαδόρο και φιμέ τζάμια.

Mιλώντας με δημοσιογράφους μέσα στα δικαστήρια, ο κ. Λιάπης είπε: «Τον Αύγουστο κατέθεσα τις πινακίδες για οικονομικούς λόγους, για το τεκμήριο. Συνταξιούχος είμαι. Η κρίση είχε αγγίξει και μένα. Δεν λέω ότι είμαι φτωχός. Το αυτοκίνητο το είχα σε μια αποθήκη στο Πόρτο Ράφτη και επειδή θα έφευγα για Ασία, φοβήθηκα για τη μπαταρία. Είχα πληρώσει τα τέλη κυκλοφορίας για το 2013. Ασφάλεια δεν είχα γιατί δεν το κυκλοφορούσα. Ήταν η κακιά η ώρα. Θα τιμωρηθώ όπως πρέπει».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Τελικά, ο πρώην υπουργός αφέθηκε ελεύθερος, καθώς ζήτησε και έλαβε προθεσμία για να απολογηθεί την Πέμπτη στο Αυτόφωρο Μονομελές Πλημμελειοδικείο.

Η ιστορία… εκδικείται

Αναπάντεχη και απροσδόκητη ήταν για τον πρώην υπουργό Μεταφορών, Μιχάλη Λιάπη η σύλληψή του, ο οποίος ως φαίνεται δεν περίμενε να υποβληθεί σε έλεγχο και για το λόγο αυτό κυκλοφορούσε ανενόχλητος-μέχρι πρότινος- με το υπερπολυτελές τζιπ του που έφερε πλαστές πινακίδες.

Ο πρώην υπουργός φαίνεται πως «ξέχασε» σε λίγα μόλις χρόνια τα όσα ο ίδιος είχε εισηγηθεί περί σεβασμού του Κ.Ο.Κ., στον πρόλογο του οποίου ανέφερε χαρακτηριστικά ότι «δεν είναι απλά ένα νομικό κείμενο αλλά κανόνας ζωής…».

Εν έτει 2007, ο κ. Λιάπης είχε διατάξει την επιβολή κλήσης και προστίμου στον τότε νομάρχη Θεσσαλονίκης κ. Π. Ψωμιάδη, ο οποίος σε φωτογραφίες εμφανιζόταν να οδηγεί μηχανή χωρίς κράνος.

Το όνομά του ενεπλάκη και στο περιβόητο σκάνδαλο της Siemens και τις σχέσεις που είχε με την «κεφαλή» της εταιρείας στην Ελλάδα, Μιχάλη Χριστοφοράκο.

Υπερασπιζόμενος τον εαυτό του ο κ. Λιάπης ισχυρίστηκε πως δεν είχε καμία ευθύνη για τον ΟΣΕ και για τον ΟΤΕ.

Όταν εγκατέλειψε τον πολιτικό στίβο, συνήθιζε να κάνει συναντήσεις με εκλεκτούς φίλους και είχε «αδυναμία» στα ταξίδια, καθώς συχνά-πυκνά επισκέπτονταν μεταξύ άλλων το Λονδίνο, τη Νέα Υόρκη, αλλά και τη Μύκονο και το Καρπενήσι.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης