Κρέτσος: Μέσα σε ένα χρόνο η Ελλάδα έγινε ανταγωνιστική στον τομέα της οπτικοακουστικής βιομηχανίας

Πρώτη καταχώρηση: Σάββατο, 8 Δεκεμβρίου 2018, 06:27
Κρέτσος: Μέσα σε ένα χρόνο η Ελλάδα έγινε ανταγωνιστική στον τομέα της οπτικοακουστικής βιομηχανίας
«Μέσα σε ένα χρόνο καταφέραμε να κάνουμε την Ελλάδα ανταγωνιστική στον τομέα της οπτικοακουστικής βιομηχανίας» τόνισε ο υφυπουργός Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης Λευτέρης Κρέτσος, από το Λονδίνο, όπου εκπροσώπησε τη χώρα μας στην ετήσια έκθεση Focus 2018 «The Meeting Place for International Productions» η οποία πραγματοποιήθηκε το διήμερο 4 και 5 Δεκεμβρίου, στο Business Design Centre. «Πέρσι η συμμετοχή μας στην έκθεση Focus, ήταν διερευνητική. Φέτος η ελληνική παρουσία είναι σαφώς πιο δυναμική και του χρόνου θα είναι ακόμη περισσότερο» συμπλήρωσε ο κ. Κρέτσος που κατά τη διάρκεια της παρουσίας του στην έκθεση συζήτησε με πολλούς από τους εκθέτες.

Ο υφυπουργός ΨΗΠΤΕ συναντήθηκε επίσης, με τους διοργανωτές της έκθεσης, εκπροσώπους του Film London, του ScreenDaily και του The Location Guide με τους οποίους συζήτησε το ενδεχόμενο μελλοντικής συνεργασίας.

Στις συνομιλίες του με εκπροσώπους του British Film Institute έγινε ιδιαίτερη αναφορά στις πρωτοβουλίες της ελληνικής κυβέρνησης στον τομέα των videogames δεδομένου ότι η Ελλάδα είναι από τις λίγες ευρωπαϊκές χώρες, όπως και το Ηνωμένο Βασίλειο και η Γαλλία, που προσφέρει επενδυτικά κίνητρα για την προσέλκυση παραγωγών βιντεοπαιχνιδιών.

Στο πλαίσιο της επίσκεψής του στο Λονδίνο, ο κ. Κρέτσος συναντήθηκε με την επικεφαλής Μεσογείου και Μέσης Ανατολής του BBC Studios, Natasha Hussain. Κεντρικό θέμα συζήτησης ήταν τα νέα επενδυτικά κίνητρα για κινηματογραφικές και τηλεοπτικές παραγωγές, καθώς και η δυνατότητα διεύρυνσης της συνεργασίας του BBC με την ΕΡΤ. Ιδιαίτερα για τον τομέα της έρευνας και της καινοτομίας ο υφυπουργός συνομίλησε εκτενώς με τον επικεφαλής του R&D Department του BBC, Andy Conroy.

Ο υφυπουργός ΨΗΠΤΕ πραγματοποίησε και επίσημη επίσκεψη στην έκθεση του Victoria & Albert Museum με τίτλο Videogames: Design/Play/Disrupt. Πρόκειται για μια έκθεση η οποία αναδεικνύει τις πολιτικές, πολιτισμικές και κοινωνικές προεκτάσεις των ψηφιακών παιχνιδιών, τόσο σε επίπεδο ανάπτυξης και προγραμματισμού όσο και από πλευράς σχεδιασμού και αισθητικής. Τον κ. Κρέτσο ξενάγησαν στους χώρους της έκθεσης οι επιμελητές της έκθεσης Marie Foulston και Kristian Volsing.

Τέλος, ο υφυπουργός πραγματοποίησε σειρά συναντήσεων με στελέχη διεθνών εταιρειών παραγωγής και διανομής, όπως η MoMedia, η Fremantle, η A + E και η Red Arrows Studios.

Τελευταία ενημέρωση: Σάββατο, 8 Δεκεμβρίου 2018, 06:27