«Η αντιπυρική περίοδος ξεκίνησε για τα καλά με αρκετές πυρκαγιές χθες και σήμερα να καίνε μεγάλες εκτάσεις, σπίτια και επιχειρήσεις σε διάφορα σημεία της ηπειρωτικής χώρας», υπογραμμίζει σε δήλωσή του ο εκπρόσωπος Τύπου του ΜέΡΑ25.

Όπως σημειώνει, «οι πυροσβεστικές δυνάμεις κάνουν υπεράνθρωπες προσπάθειες, η κυβέρνηση όμως επιδίδεται σε λογικές “ατομικής ευθύνης” και στο αφήγημα της περί κλιματικής αλλαγής».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Η κλιματική αλλαγή είναι δεδομένη και έχει επέλθει, αυτό ακριβώς σημαίνει πως δεν μπορεί η Πολιτεία να επαφίεται στους Ρουμάνους πυροσβέστες -οι οποίοι είναι εξαιρετικοί, αλλά δεν αρκούν- αλλά πρέπει να προβεί άμεσα σε μόνιμες προσλήψεις προσωπικού, μονιμοποίηση των εποχικών πυροσβεστών, εκσυγχρονισμό και ενίσχυση των υποδομών και των μέσων πυρόσβεσης», τονίζει και καταλήγει: «Οτιδήποτε λιγότερο καθιστά την Μητσοτάκης Α.Ε. εγκληματική υπεύθυνη για όλα όσα συμβαίνουν και πολύ φοβόμαστε ακόμα, ότι θα ξανασυμβούν, όπως είδαμε ακριβώς, δυστυχώς και πέρυσι με την κυβέρνηση να σφυρίζει αδιάφορα και να παριστάνει απλώς τον τροχονόμο διευθέτησης των ολιγαρχικών συμφερόντων που βρέθηκαν να παρασιτίσουν πάνω στα καμένα».

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης