«Κατώτερη των περιστάσεων» χαρακτηρίζει την πολιτική της ελληνικής κυβέρνησης και της ΕΕ στο μεταναστευτικό ο εκπρόσωπος του ΜέΡΑ25, Μιχάλης Κριθαρίδης, ο οποίος σε δήλωσή του ασκεί δριμεία κριτική στον πρωθυπουργό και τον εκτελεστικό διευθυντή της Frontex κ. Λετζέρι με αφορμή την σημερινή συνάντησή τους.

Ο κ. Κριθαρίδης αναφέρει ειδικότερα ότι ο κ. Λετζέρι «βαρύνεται με κατηγορίες για συμμετοχή στις παράνομες επαναπροωθήσεις (pushbacks) προσφύγων και μεταναστών στο Αιγαίο» και προσθέτει: «Ο κ. Μητσοτάκης μάλιστα εξέφρασε την ικανοποίηση του για την «εξαιρετική αυτή συνεργασία» με την εν λόγω υπηρεσία, η οποία ωστόσο μαζί με τις ελληνικές Αρχές κατηγορείται για παραβιάσεις του διεθνούς ανθρωπιστικού δικαίου του ασύλου και των ανθρωπίνων δικαιωμάτων των προσφύγων».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο του ΜέΡΑ25, «είναι πλέον τόσο υποκριτική και ξεδιάντροπη η στάση της ελληνικής κυβέρνησης και της Ευρωπαϊκής Ένωσης στο προσφυγικό-μεταναστευτικό, που οι μισάνθρωποι, ακροδεξιοί εγκληματίες σε βάρος των προσφύγων και των μεταναστών δεν διστάζουν να παρουσιάζουν μια επίπλαστη εικόνα εφαρμογής του ευρωπαϊκού πλαισίου και προστασίας των κατατρεγμένων αυτών ανθρώπων».

Καταλήγοντας ο κ. Κριθαρίδης τονίζει ότι «η πραγματικότητα ωστόσο είναι αμείλικτη και αποδεικνύει καθημερινά πως η χώρα μας και η ΕΕ είναι πολύ κατώτερες των περιστάσεων και στο συγκεκριμένο ζήτημα, με τις αβροφροσύνες και τους επαίνους να μην ξεπλένουν την κοινή ντροπή».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης