Η ελληνική κυβέρνηση μετά και την υπερψήφιση του Προϋπολογισμού την Κυριακή το βράδυ, αναμένει από το σημερινό Eurogroup πολιτική δέσμευση από την Ευρωζώνη για την εκταμίευση της δόσης των 31,5 δισ. ευρώ εντός του Νοεμβρίου.

Κατά τη συνεδρίαση του Eurogroup θα συζητηθούν η έκθεση της τρόικας για την Ελλάδα και η βιωσιμότητα του ελληνικού χρέους για την επόμενη δεκαετία.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Παράλληλα, ο πρωθυπουργός, Αντώνης Σαμαράς, θα έχει μαραθώνιο επαφών εντός και εκτός συνόρων έως την έκτακτη σύνοδο κορυφής στις 22 Νοεμβρίου έχοντας τον ίδιο ακριβώς στόχο, δηλαδή την δέσμευση για εκταμίευση της δόσης.

Αν και δεν αναμένονται οριστικές αποφάσεις, στο κυβερνητικό επιτελείο ευελπιστούν ότι θα υπάρξει μια σαφής πολιτική δήλωση από τον επικεφαλής του Eurogroup Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ για το χρονοδιάγραμμα που θα ακολουθηθεί για το ελληνικό χρηματοδοτικό πρόγραμμα – όπως επίσης και μια διαβεβαίωση ότι η καταβολή της δόσης των 31,5 δις δεν θα δοθεί τμηματικά.

Αντίστοιχες δηλώσεις προσδοκούν και από τους προέδρους του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου και της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Χέρμαν βαν Ρομπάι και Ζοζέ Μανουέλ Μπαρόζο, αντίστοιχα, με τους οποίους ο κ. Σαμαράς θα έχει κατ’ ιδίαν συναντήσεις αύριο το απόγευμα στις Βρυξέλλες.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Διαβάστε επίσης: Yπερψηφίστηκε ο Προϋπολογισμός, Πρώτη καταχώρηση: Δευτέρα, 12 Νοεμβρίου 2012, 01:01

«Θα είναι οι τελευταίες θυσίες», Πρώτη καταχώρηση: Κυριακή, 11 Νοεμβρίου 2012, 23:50

«Διαβεβαιώνω ότι η δόση θα εκταμιευθεί άμεσα», Πρώτη καταχώρηση: Κυριακή, 11 Νοεμβρίου 2012, 23:25

Με 167 «ναι» στο Eurogroup ο Στουρνάρας, Πρώτη καταχώρηση: Δευτέρα, 12 Νοεμβρίου 2012, 01:29

Επιμέλεια: Άννα Μορφούλη

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης