Κριτική ασκούν οι Οικολόγοι Πράσινοι στη νέα κυβέρνηση

Πρώτη καταχώρηση: Παρασκευή, 22 Ιουνίου 2012, 15:13
Κριτική ασκούν οι Οικολόγοι Πράσινοι στη νέα κυβέρνηση
«Για τους Οικολόγους Πράσινους η πρώτη εικόνα για τη σύνθεση της νέας κυβέρνησης σίγουρα δεν είναι η καλύτερη ούτε αντιστοιχεί στο προφίλ ανανέωσης και τεχνοκρατισμού που προωθείται επικοινωνιακά» αναφέρουν σε ανακοίνωσή τους οι Οικολόγοι Πράσινοι, μετά τη σύνθεση της νέας κυβέρνησης, ξεχωρίζοντας «τρεις δυσάρεστες εκπλήξεις»:

«Την υπουργοποίηση παλαιοκομματικών και αποτυχημένων υπουργών του παρελθόντος, όπως εκφράζεται με τη συμμετοχή των κ.κ. Στυλιανίδη και Παναγιωτόπουλου. Την περιθωριοποίηση των γυναικών από την ανάληψη υπουργικών ευθυνών, αφού μετέχουν μόνο δύο γυναίκες, δηλαδή το 5% από τη συνολική σύνθεση. Την επανασύσταση του καταργηθέντος Υπουργείου Μακεδονίας -Θράκης, ενός χωρικού υπουργείου χωρίς ουσιαστικά ξεχωριστό αντικείμενο, που απλώς θα συμβάλλει στην τόνωση των πελατειακών σχέσεων και στην επιπλέον ταλαιπωρία φορέων και πολιτών από την αύξηση της γραφειοκρατίας».

Παράλληλα, εκφράζουν την ελπίδα η ενοποίηση των Υπουργείων Παιδείας και Πολιτισμού να αποτελεί αναγνώριση της κοινής αποστολής τους και όχι μέσο συρρίκνωσής τους.

Επιμέλεια: Κωνσταντίνα Παπατσάκωνα

Τελευταία ενημέρωση: Παρασκευή, 22 Ιουνίου 2012, 15:51