Ξάνθη: Στη γεωπολιτική αξία της Θράκης, αναφέρθηκε ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ Πάνος Καμμένος

Πρώτη καταχώρηση: Σάββατο, 4 Μαΐου 2019, 19:46
Ξάνθη: Στη γεωπολιτική αξία της Θράκης, αναφέρθηκε ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ Πάνος Καμμένος

Ως τη βάση του εθνικού κορμού, χαρακτήρισε τη Θράκη ο πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων Πάνος Καμμένος από την Ξάνθη όπου βρέθηκε σήμερα το μεσημέρι, δεύτερο σταθμό της περιοδείας του στην Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης. Στη διάρκεια συνέντευξης τύπου που παραχώρησε υπογράμμισε ότι η περιοχή της Θράκης «σήμερα, περισσότερο από ποτέ, λαμβάνει μια γεωπολιτική μορφή μετά τις εξελίξεις των τελευταίων ετών στα εθνικά θέματα».

Έχοντας στο πλευρό του τον αντιπρόεδρο του κόμματος Παναγιώτη Σγουρίδη, που πολιτεύεται στην Ξάνθη, αλλά και υποψήφιους ευρωβουλευτές ο κ. Καμμένος τόνισε ότι οι Ανεξάρτητοι Έλληνες κατέρχονται στις επικείμενες ευρωεκλογές με στόχο να υπηρετήσουν την Ευρώπη που οραματίστηκαν ο Κωνσταντίνος Καραμανλής και ο Ζισκάρ Ντεστέν, «την Ευρώπη όπου κάθε κράτος μέλος θα διατηρεί την εθνική και πολιτιστική του ταυτότητα, που δε θα λαμβάνει οδηγίες και εντολές από τη Γερμανία και τις άλλες μεγάλες χώρες, στο πλαίσιο της παγκοσμιοποίησης που προωθείται από τις δυο μεγάλες πολιτικές ομάδες του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου όπου συμμετέχουν ο ΣΥΡΙΖΑ και η Νέα Δημοκρατία».

Στον σύλλογο Πομάκων

«Η Θράκη», τόνισε με έμφαση ο πρώην υπουργός, «είναι η κύρια περιοχή ενδιαφέροντος για τους Ανεξάρτητους Έλληνες κι αυτό το αποδείξαμε στα τέσσερα χρόνια που βρισκόμουν στο υπουργείο Εθνικής Άμυνας και κάναμε πολλά πράγματα στις ορεινές περιοχές και στα μειονοτικά χωριά όπου διαμένουν οι Έλληνες μουσουλμάνοι Πομάκοι οι οποίοι αποτελούν αναπόσπαστο τμήμα του εθνικού κορμού και που πολλές φορές η ελληνική πολιτεία αδίκησε. Είμασταν εκείνοι που με νομοθετικές πρωτοβουλίας ξεπεράσαμε τις ιδεοληψίες ακόμα και του ΣΥΡΙΖΑ και φέραμε το νόμο που εγκατέστησε το νέο μουφτή και υλοποίησε το νομοσχέδιο για τους ιεροδιδασκάλους. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα να μην εξαρτάται πλέον η μουσουλμανική μειονότητα, να μην εκβιάζεται από το Τουρκικό Προξενείο της Κομοτηνής το οποίο δρα κατά παράβαση κάθε κανόνα διεθνούς δικαίου. Το προξενείο λειτουργεί ως κράτος εν κράτη, εκμεταλλευόμενο και τα λάθη της ελληνικής πολιτείας, προσπάθησε επί πάρα πολλά χρόνια να καταδυναστεύσει τους Έλληνες μουσουλμάνους της Θράκης».

Ερωτηθείς για το μέλλον της Ευρώπης μετά τις επικείμενες ευρωεκλογές υπογράμμισε ότι η Ευρώπη που οραματίστηκαν οι μεγάλοι ηγέτες «καταρρέει χρόνο με το χρόνο. Η Ευρώπη έχει αρχίσει να μετατρέπεται σε μια γερμανική Ευρώπη. Το αντιμετώπισαν οι Έλληνες κατά τη διάρκεια της κρίσης. Δεν μας έβλεπαν ως εταίρους, μας έβλεπαν ως οφειλέτες. Η αντιμετώπιση της Ευρώπης απέναντι στην Ελλάδα την περίοδο της κρίσης ήταν μια αντιμετώπιση τοκογλύφου κι έτσι παραμένει ακόμα. Δεν είναι δυνατόν η Ελλάδα να πληρώνει δέκα φορές παραπάνω επιτόκιο απ’ ότι πληρώνουν οι άλλες χώρες της Ευρώπης. Βλέπουμε μια Ευρώπη που έχει αρχίσει να μεταμορφώνεται σε έναν δυνάστη αντί σε έναν εταίρο. Για το λόγο αυτό εμείς στηρίξαμε τις συμμαχίες μας και με τις ΗΠΑ και με τις χώρες της Μέσης Ανατολής, που ανταποκρίθηκαν στη στρατιωτική και οικονομική συμμαχία. Η Ευρώπη οφείλει να αντιμετωπίζει τις χώρες του νότου με τον ίδιο τρόπο που αντιμετωπίζει τις χώρες του βορρά. Αυτό που θέλουμε είναι να διεκδικήσουμε την ευρωπαϊκή υπόσταση της χώρας μας με τον ίδιο τρόπο και με το ίδιο συμφωνητικό με το οποίο μπήκαμε στην Ευρώπη».

«Οι Ανεξάρτητοι Έλληνες», τόνισε ο κ. Καμμένος, «τη δική μας πολιτική τη δείξαμε στον ελληνικό λαό κατά τη συμμέτοχή μας στην κυβέρνηση. Εκεί όπου αναλάβαμε κυβερνητικές ευθύνες δεν επιτρέψαμε να παραχωρηθεί εθνική κυριαρχία και να παραχωρηθεί εξουσία στους θεσμούς. Στο υπουργείο Εθνικής Άμυνας στα τέσσερα αυτά χρόνια που είχα την πολιτική ευθύνη δεν μπήκε ποτέ εκπρόσωπος της τρόικας και δεν ακολουθήσαμε ποτέ εντολές και διαταγές της».

Με τον Μουφτή Ξάνθης

Ο πρώην υπουργός αναφερόμενος στη Συμφωνία των Πρεσπών τη χαρακτήρισε «προδοτική» για την Ελλάδα σημειώνοντας ότι αποτελεί έργο του Τζόρτζ Σόρος και ότι προωθεί εκείνα τα συμφέροντα που επιδιώκουν να δημιουργήσουν θρησκευτικές συγκρούσεις και εντάσεις στα Βαλκάνια. Οι Ανεξάρτητοι Έλληνες δεν πρόκειται ποτέ να υποχωρήσουμε και να παραδώσουμε τον όνομα Μακεδονία. Είμαστε αντίθετοι και με την πολιτική της Νέας Δημοκρατίας στην παραχώρηση του όρου Βόρεια Μακεδονία. Εμείς είμαστε απόλυτα ταυτισμένοι και ευθυγραμμισμένοι με τη γραμμή που λήφθηκε υπό τον Κωνσταντίνο Καραμανλή και το συμβούλιο των πολιτικών αρχηγών όταν είχε η Ελλάδα αρνηθεί το οποιοδήποτε σύνθετο όνομα με τον όρο Μακεδονία».

Ο κ. Καμμένος υποστήριξε ακόμα ότι η συμφωνία των Πρεσπών είναι αντίθετη στο ίδιο της το κείμενο καθώς προέβλεπε συγκεκριμένες πολιτικές διαδικασίες που δεν τηρήθηκαν. «Το δημοψήφισμα που έγινε στα Σκόπια», σημείωσε, «δεν είχε το απαιτούμενο ποσοστό συμμετοχής, επίσης η συμφωνία αυτή ως μια διεθνή συμφωνία δεν είχε την υπογραφή του αρχηγού κράτους των Σκοπίων, αφού ο πρόεδρος της Δημοκρατία της γειτονικής χώρας αρνήθηκε να την υπογράψει. Η εφαρμογή της Συμφωνίας των Πρεσπών δείχνει ξεκάθαρα ότι από την μεριά των Σκοπίων δεν ακολουθήθηκαν και δεν τηρήθηκαν όλα όσα προβλέπονταν στο κείμενο.

Ολόκληρη η εισαγωγική ομιλία του Πάνου Καμμένου στην συνέντευξη Τύπου στην Ξάνθη

«Καλή σας ημέρα,

Συνεχίζουμε την περιοδεία μας στη Θράκη ενόψει των Ευρωεκλογών. Ξεκινήσαμε από τη Θράκη, γιατί για εμάς, τους ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΥΣ  ΕΛΛΗΝΕΣ, είναι η βάση του εθνικού κορμού, του κορμού Θράκη - Αιγαίο - Κύπρος, όπως έλεγε ο Μιχάλης Χαραλαμπίδης, που πλέον παίρνει μία νέα μορφή, με ιδιαίτερη γεωπολιτική σημασία, μετά τις εξελίξεις των τελευταίων ετών.

Είμαστε στην Ξάνθη, η οποία για τους ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ έχει και μία ιδιαίτερη σημασία. Ο Αντιπρόεδρος του Κινήματος Παναγιώτης Σγουρίδης είναι ένας πολιτικός εκλεγμένος για πολλά χρόνια από το λαό της Ξάνθης και με ιδιαίτερες ευαισθησίες στα θέματα της Θράκης. Μας ενώνουν πολλοί κοινοί αγώνες και από το παρελθόν, όταν δημιουργήσαμε τη διακομματική επιτροπή για τον Ελληνισμό και την Ορθοδοξία, με παρουσία στη Σερβία, στην Ίμβρο, στην Τένεδο, για πρώτη φορά μετά από 52 χρόνια, στην Παλαιστίνη, στο Κουρδιστάν, αλλά και σε κοινούς αγώνες με παρανομαστή την ελληνική σημαία. Αυτούς τους αγώνες συνεχίζουμε στους ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ.

Έχουμε τη μεγάλη χαρά να βρίσκονται μαζί μας πέντε υποψήφιοι ευρωβουλευτές μας, που μας συνοδεύουν σε αυτή την περιοδεία, τους οποίους θα σας παρουσιάσω.

Είναι η Αγγελική Καραθανάση, δικηγόρος Αθηνών, με καταγωγή από την Ξάνθη. Ο Καρίμι Μασούντ, ο οποίος είναι Έλληνας κουρδικής καταγωγής, γεννηθείς στην Ελλάδα, επιστήμονας στη βιομηχανία του ορυκτού πλούτου, που μας κάνει την τιμή να είναι στο ευρωψηφοδέλτιο μας. Ο Ευάγγελος Σπανός, επιχειρηματίας από τη Λακωνία, ο οποίος έχει ζήσει αρκετά χρόνια στον Καναδά. Ανήκει σε εκείνους που γύρισαν πίσω για να προσφέρουν στην πατρίδα. Ήταν επιλογή του, παρότι κατάγεται από τη Λακωνία, να είναι εδώ στη Θράκη, λόγω της ιδιαίτερης σημασίας που έχει η Θράκη για όλη την Ελλάδα. Ο Νίκος Πελεγίνης, ο οποίος έχει δώσει αγώνες παρά πολλά χρόνια ως συνδικαλιστής στον τομέα της τοπικής αυτοδιοίκησης, από το Δήμο της Αθήνας, αλλά και σε όλους τους δήμους της Ελλάδος, με πολύ μεγάλο κοινωνικό και συνδικαλιστικό έργο. Ο Γιάννης Γκουσμπουνάρης, επιχειρηματίας από τη Θεσσαλονίκη, και αυτός με δεσμούς με τη Θράκη και την Ξάνθη.

Οι ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ είμαστε εδώ, κοντά σας, περισσότερο για να απαντήσουμε στις δικές σας ερωτήσεις. Εγώ θέλω να κάνω μόνο δύο αναφορές.

Η πρώτη αναφορά έχει σχέση με το ερώτημα γιατί οι ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ στην Ευρωβουλή θα είμαστε κάτι διαφορετικό από τους άλλους. Γιατί οι ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ είμαστε το μόνο κίνημα, υποψήφιο σε αυτές τις Ευρωεκλογές, που δεν ανήκουμε σε κανένα ευρωπαϊκό κόμμα. Συνειδητοποιημένα δεν ανήκουμε σε κανένα ευρωπαϊκό κόμμα.

Είμαστε ευρωσκεπτικιστές, είμαστε ενάντια στην πολιτική που χαράσσει το Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα, που ανήκει η Νέα Δημοκρατία, το Ευρωπαϊκό Σοσιαλιστικό Κόμμα, που ανήκουν το ΚΙΝΑΛ, το Ποτάμι, ο ΣΥΡΙΖΑ, και η Ευρωπαϊκή Αριστερά, που έχουν ένα κοινό παρονομαστή: αποδέχονται την ευρωπαϊκή ενοποίηση στο πλαίσιο της παγκοσμιοποίησης, δηλαδή της κατάργησης των εθνών - κρατών. Μία Ευρώπη διαφορετική από αυτή που οραματίστηκε ο Κωνσταντίνος Καραμανλής το 1981 όταν μπήκε η Ελλάδα στην ΕΟΚ, όταν υπογράψαμε στο Ζάππειο την είσοδο της Ελλάδας στη μεγάλη ευρωπαϊκή οικογένεια, στην Ευρώπη των εθνών - κρατών που θα διατηρούν τη σημαία τους, τις αξίες τους, τις ιδιαιτερότητες των λαών τους. Την Ευρώπη της ισότητας των χωρών, που οραματίστηκαν ο Κωνσταντίνος Καραμανλής, ο Ζισκάρ Ντ' Εστέν και οι άλλοι μεγάλοι Ευρωπαίοι ηγέτες, στην οποία δεν θα υπάρχουν μεγάλες και μικρές χώρες, αδύνατοι και δυνατοί, βόρειοι και νότιοι, αλλά θα είναι μία Ευρωπαϊκή Ένωση που θα έχει του ίδιου μεγέθους αστέρια.

Σε αυτή την Ευρώπη πιστεύουμε, αυτή την Ευρώπη υπηρετούμε. Την Ευρώπη, που η κ. Μέρκελ θα μοιράζει ψίχουλα και θα εισπράττει φόρους από τους λαούς της Ευρώπης, δεν την πιστεύουμε. Την Ευρώπη που θα έχει δύο μέτρα και δύο σταθμά, που εδώ στην Ξάνθη οι έμποροι θα πληρώνουν φορολογία και ΦΠΑ του 24% και φόρο του 60%, ενώ δίπλα η Βουλγαρία, μια άλλη ευρωπαϊκή χώρα, με 10% θα αναγκάζει τους εξαγωγείς από την Ξάνθη να στέλνουν τα προϊόντα τους πρώτα στη Βουλγαρία και στη συνέχεια να τα εξάγουν σε άλλες τρίτες χώρες, αυτή την Ευρώπη δεν την πιστεύουμε. Είναι μια άδικη Ευρώπη.

Την Ευρώπη που θα επιτρέπει να μπαίνουν παράνομα προϊόντα μέσα από containers που δεν έχουν καν παραστατικά και θα ανταγωνίζονται τους εμπόρους εδώ στην Ξάνθη, στην Κομοτηνή, στην Καβάλα, στη Θεσσαλονίκη, σε όλη την Ελλάδα, δεν την πιστεύουμε. Την Ευρώπη των εισπρακτόρων και των πιστωτών, που παίρνουν από τον ελληνικό λαό τον ΦΠΑ και δίνουν σαν βοήθημα δήθεν επιδοτήσεις με δικά τους κριτήρια, θέλουμε να την αλλάξουμε.

Ψηφίζοντας τους ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ σε αυτές τις Ευρωεκλογές, ο ελληνικός λαός ψηφίζει ευρωβουλευτές που δεν θα συμμορφωθούν και δεν θα γίνουν - όπως στο διαφημιστικό μας σποτ - ένας «Τhanassis» που θα κάνει κωλοτούμπες, θα τρώει από το χέρι της Γερμανίας και θα εκτελεί διαταγές. Θα υπηρετήσουμε την Ευρώπη του Κωνσταντίνου Καραμανλή. Και ο Ανδρέας Παπανδρέου μετά τη Σύνοδο των Καννών είχε πει «εμείς μπήκαμε σε μια Ευρώπη των εθνών και βλέπουμε μια Ευρώπη των διευθυντηρίων, μια Ευρώπη που οι λίγοι κάνουν κουμάντο στους πολλούς».

Η δεύτερη αναφορά είναι ότι θέλω να γνωρίζετε πολύ καλά, ότι οι ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ δίνουμε ιδιαίτερη σημασία στη Θράκη. Για εμάς, η Θράκη είναι η κύρια περιοχή ενδιαφέροντος. Δεν είναι τυχαίο ότι κατέβηκα και εγώ υποψήφιος βουλευτής στον Έβρο, ο Αντιπρόεδρος κατάγεται από εδώ. Ήμασταν εδώ καθ’ όλη τη διάρκεια της τετραετίας και με την ιδιότητα του Υπουργού Εθνικής Άμυνας ξέρετε ότι μπορέσαμε και κάναμε με τη ΜΟΜΚΑ αρκετά πράγματα στα μειονοτικά χωριά και ιδιαίτερα σε συνεργασία με τους Πομάκους που αποτελούν ένα αναπόσπαστο κομμάτι του εθνικού κορμού. Τους Έλληνες μουσουλμάνους Πομάκους που πολλές φορές η ελληνική Πολιτεία αδίκησε.

Ήμασταν εκείνοι που με νομοθετικές πρωτοβουλίες ξεπεράσαμε τις ιδεοληψίες, ακόμα και του ΣΥΡΙΖΑ, και φέραμε το νόμο που εγκατέστησε το νέο μουφτή. Κάναμε πραγματικότητα το νομοσχέδιο για τους ιεροδιδασκάλους, με αποτέλεσμα η μουσουλμανική μειονότητα να μην εξαρτάται και να μην εκβιάζεται από το τουρκικό προξενείο της Κομοτηνής το οποίο δρα κατά παράβαση κάθε διεθνούς κανόνα δικαίου, λειτουργεί ως «κράτος εν κράτει» και εκμεταλλευόμενο και τα λάθη της ελληνικής Πολιτείας, προσπάθησε επί πάρα πολλά χρόνια να καταδυναστεύσει τους Έλληνες μουσουλμάνους της Θράκης και ιδιαίτερα τους Έλληνες μουσουλμάνους της Ξάνθης».

 

 

Τελευταία ενημέρωση: Σάββατο, 4 Μαΐου 2019, 19:56