Ξανθός: Οι ΤΟΜΥ ανήκουν στους εθνικούς μεταρρυθμιστικούς στόχους που συμφωνήθηκαν με την Ε.Ε.

Πρώτη καταχώρηση: Παρασκευή, 13 Σεπτεμβρίου 2019, 23:41
Ξανθός: Οι ΤΟΜΥ ανήκουν στους εθνικούς μεταρρυθμιστικούς στόχους που συμφωνήθηκαν με την Ε.Ε.

Την πολιτική της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ στον χώρο της υγείας -ασκώντας παράλληλα έντονη κριτική στα όσα είπε χθες ο υπουργός Υγείας Βασ. Κικίλιας -υπεραμύνθηκε ο βουλευτής και τομεάρχης υγείας του ΣΥΡΙΖΑ Ανδρέας Ξανθός μιλώντας την Παρασκευή σε εκδήλωση του ΣΥΡΙΖΑ στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου Θεσσαλονίκης.

Ο τέως υπουργός Υγείας χαρακτήρισε τον νόμο 4368/16 “τομή” στην υγειονομική και κοινωνική πολιτική της χώρας.

«Δεν ισχυρίζομαι- και κανένας από μας δεν ισχυρίζεται- είπε στη συνέχεια «ότι τα πράγματα είναι ρόδινα κι ότι έχουμε σήμερα μια όαση στο δημόσιο σύστημα υγείας. Η καθημερινότητα είναι πολύ σκληρή και το ξέρουμε και το συναντάμε κάθε μέρα όταν μιλάμε με τον κόσμο, αλλά το να ισχυρίζεται κανείς ότι τα πράγματα χειροτέρεψαν το 2015 και μετά είναι ψέμα...»

Αναφερόμενος σε θέματα υγειονομικής περίθαλψης των προσφύγων-μεταναστών είπε ότι η Ελλάδα παρά τα προβλήματα στάθηκε με αξιοπρέπεια ,αλληλεγγύη, με βάση τις αρχές της ανθρωπιάς και των διεθνών συνθηκών και καμία υγειονομική βόμβα δεν ενεργοποιήθηκε...Αν όμως φράξεις το ...αμπέλι, εάν βάλεις εμπόδια και δεν έχει την δυνατότητα ο πρόσφυγας και ο μετανάστης να είναι καταγεγραμμένος , να έχει ευχερή πρόσβαση στα εμβόλια και στην ιατρική περίθαλψη τότε είναι που κινδυνεύει η δημόσια υγεία...»

Μιλώντας για τις δομές υγείας όπως οι ΤΟΜΥ είπε ότι δεν μπορούν να κλείσουν ή να μεταλλαχθούν γιατί είναι στους εθνικούς μεταρρυθμιστικούς στόχους που έχουν συμφωνηθεί με την Ε.Ε. και τους θεσμούς στον τομέα της υγείας .

«...Βρισκόμαστε στην Θεσσαλονίκη... βεβαίως με διαφορετικούς ρόλους -είπε στο ξεκίνημα της ομιλίας του ο κ Ξανθός - «κι αυτό», πρόσθεσε απευθυνόμενος στα στελέχη που προσήλθαν στην εκδήλωση, «είναι το νέο περιβάλλον στο οποίο οφείλουμε πολύ γρήγορα να εγκλιματιστούμε, να μην αφήσουμε το παραμικρό περιθώριο σ αυτό που έχει γράψει ο Έντσο Τραβέρσο "αριστερή μελαγχολία” που όπως αναλύει στο βιβλίο του, συνοδεύει πάντα τις ήττες της αριστεράς, ιστορικά...»

Πηγή: ΑΜΠΕ

Τελευταία ενημέρωση: Παρασκευή, 13 Σεπτεμβρίου 2019, 23:42