Ξεκαθάρισμα λογαριασμών

Πρώτη καταχώρηση: Τετάρτη, 3 Σεπτεμβρίου 2014, 22:41


Του Φώτη Τριάρχη

Χωρίς επεισόδια, αυτή τη φορά, αλλά με σαφή χαρακτήρα «ξεκαθαρίσματος λογαριασμών» μεταξύ του προέδρου του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελου Βενιζέλου και του απόντος Γιώργου Παπανδρέου κύλησε η επίσημη εκδήλωση για τα 40α «γενέθλια» του κόμματος.

Στην εκδήλωση προσήλθαν στελέχη της παλιάς και νέας γενιάς, όπως ο Κώστας Λαλιώτης, ο Πέτρος Ευθυμίου, οι οποίοι δεν είχαν παραστεί στην έκθεση-αφιέρωμα της Δευτέρας. Τέλος, στις «εκπλήξεις» της βραδιάς συγκαταλέγεται και η εμφάνιση του… Θόδωρου Τσουκάτου.

Πάντως, εάν την περασμένη Δευτέρα έκλεψαν την παράσταση οι παπανδρεϊκοί, απόψε, ήταν η σειρά των «βενιζελικών» που έδωσαν τον τόνο για την αντεπίθεση… Χαρακτηριστική είναι η φράση μέλους του πολιτικού συμβουλίου του ΠΑΣΟΚ στο zougla.gr: «Θα πρέπει να στείλουμε λουλούδια στον Φίλιππο Πετσάλνικο γιατί τα προχθεσινά επεισόδια βοήθησαν ώστε να υπάρξει αυξημένη προσέλευση του κόσμου στην εκδήλωση.

Ο Ευάγγελος στην ομιλία του κάρφωσε με το γάντι τον Γιώργο Παπανδρέου που απουσίαζε, ενώ άφησε σαφή υπαινιγμό για το αν ο Παπανδρέου ψήφισε... ΠΑΣΟΚ!

Μιλώντας στην εκδήλωση για τα 40 χρόνια του κόμματος στο περιστύλιο του Ζαππείου, ο Βενιζέλος αναφέρθηκε σε «κλακαδόρους» που δεν ανήκουν στη Δημοκρατική Παράταξη. «Δεν έχουμε καμία σχέση, ηθική και πολιτική, με τα φαινόμενα αυτά. Δεν ανήκουν στην παράταξη», είπε.

Στη συνέχεια, άφησε σαφείς αιχμές για στελέχη της παράταξης λέγοντας: «Προχωράμε όλοι μαζί, αλλά με έναν όρο: όσοι ψηφίζουμε ΠΑΣΟΚ μέσα στο παραβάν του εκλογικού κέντρου. Μόνον αυτόν τον όρο θέτω». Επίσης έκανε λόγο για «ευτέλεια συμπεριφορών που Bενιζέλος: Λυπάμαι για την απουσία του Γιώργου Παπανδρέουδεν έχουν καμία σχέση με τη δημοκρατία και το πολιτικό ήθος και προσβάλλουν την παράταξη».

«Λυπάμαι για την απουσία του Γιώργου Παπανδρέου. Πιστεύω ότι είναι ψυχικά παρών. Δυστυχώς, ανειλημμένη υποχρέωση να συμμετάσχει σε σεμινάριο της Royal Bank of Scotland δεν του επιτρέπει να είναι και σωματικά παρών» είπε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ.

«Βαγγέλη, πες τα όλα» του φώναξε ένας από τους παρευρισκόμενους. Τέλος, άφησε αιχμή λέγοντας: του φευγάτου η μάνα δεν έκλαψε ποτέ.Θερμός εναγκαλισμός

Χαλαρή συζήτηση Βενιζέλου-Σημίτη

Kαμίνης-Μανιάτης

Aπό την ομιλία Βενιζέλου δεν έλειψαν και οι προειδοποιήσεις, καθώς ο ίδιος τόνισε πως εξαντλεί τα περιθώρια της δικής του ανοχής και αντοχής


Αίσθηση προκάλεσε η εμφάνιση του πρώην πρωθυπουργού Κώστα Σημίτη, ο οποίος αποδοκίμασεMας κόστισε το λαϊκίστικο «λεφτά υπάρχουν» έντονα τους «παπανδρεϊκούς» για τα επεισόδια της περασμένης Δευτέρας, αλλά και το γνωστό σύνθημα «λεφτά υπάρχουν», ωστόσο δεν άφησε στο απυρόβλητο τον Ευάγγελο Βενιζέλο, για την τακτική που ακολουθεί το κόμμα όσον αφορά τις μικροπαρεμβάσεις για το ΕΝΦΙΑ (αν θα καταβάλλεται σε 6-7 δόσεις), καθώς δεν δικαιολογεί την παρουσία του στην πολιτική σκηνή του τόπου. «Η πολιτική δεν συνιστάται μόνο στην ενασχόληση με το αν θα πληρωθεί ο ΕΝΦΙΑ σε πέντε ή επτά δόσεις, με τον τρόπο εξόφλησης των ληξιπρόθεσμων τραπεζικών δανείων, την επανεξέταση των υπερβολικών φορολογικών προστίμων ή το μέγεθος της έκπτωσης φόρου σε περίπτωση ιατρικών δαπανών. Ούτε αρκούν για να μας προσέξουν οι πολίτες οι συνεχείς κόκκινες γραμμές που χαράζουμε μεγαλόφωνα πριν από κάθε διαπραγμάτευση με την τρόικα», τόνισε ο Σημίτης.

Πέραν, πάντως, από τους αλληλοσπαραγμούς και τις βεντέτες, η πολιτική είδηση της βραδιάς βγήκε από τα χείλη βουλευτίνας του ΠΑΣΟΚ η οποία αποκάλυψε ότι στις 14 Σεπτεμβρίου θα ανακοινωθεί η Κεντρική Οργανωτική Επιτροπή Συνεδρίου με σκοπό την προετοιμασία του συνεδρίου της Δημοκρατικής Παράταξης (ΕΛΙΑ) εντός Νοεμβρίου.


Oι αφίξεις των στελεχών του ΠΑΣΟΚ:Διαβάστε επίσης:

Επίθεση Σημίτη στους παπανδρεϊκούς για την εκδήλωση στο Ζάππειο, Πρώτη καταχώρηση: Τετάρτη, 3 Σεπτεμβρίου 2014, 20:34Τελευταία ενημέρωση: Τετάρτη, 3 Σεπτεμβρίου 2014, 23:28