Την ερχόμενη Τρίτη αρχίσει η διαδικασία κλήτευσης μαρτύρων, για την υπόθεση της μονής Βατοπεδίου, από την Εξεταστική Επιτροπή, όπως αποφάσισαν τα μέλη της.

Οι πρώτοι μάρτυρες θα είναι ο πρόεδρος του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους Αλ. Τζεφεράκος, ο αντιπρόεδρος Δημήτριος Αναστασόπουλος, καθώς και τα τρία μέλη του Συμβουλίου που γνωμοδότησαν για την επιστροφή στο κράτος των ακινήτων που παραχωρήθηκαν στη Μονή Βατοπεδίου.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Επίσης, την ερχόμενη Τετάρτη, η Επιτροπή θα καλέσει τον καθηγητή Μιχάλη Σταθόπουλο, ο οποίος είχε κάνει νομική μελέτη για το ιδιοκτησιακό καθεστώς της Μονής, καθώς και τον προϊστάμενο της Υπηρεσίας Ειδικών Ελέγχων του Υπουργείου Οικονομικών, Ιωάννη Καπελέρη.

Ο κατάλογος των μαρτύρων, ωστόσο, παραμένει ανοικτός, διευκρίνισε ο πρόεδρος της Εξεταστικής Επιτροπής, Μανώλης Μπεντενιώτης.

Η Επιτροπή αποφάσισε το άνοιγμα των τραπεζικών λογαριασμών, των δανειακών συμβάσεων και των χρηματιστηριακών συναλλαγών της Μονής Βατοπεδίου για το χρονικό διάστημα 1998-2008, όπως επίσης και του τότε ηγουμένου Εφραίμ, των μοναχών Αρσενίου, Αναστασίου και Ευδοκίμου, των εταιρειών του Ομίλου Πάπιστα καθώς και έξι off shore εταιρειών, με τις οποίες η Μονή είχε συναλλαγές.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης