Ξεκινά η συζήτηση του νομοσχεδίου για την ιθαγένεια στη Βουλή

Πρώτη καταχώρηση: Τετάρτη, 24 Ιουνίου 2015, 09:37
Ξεκινά η συζήτηση του νομοσχεδίου για την ιθαγένεια στη Βουλή
Στην Ολομέλεια της Βουλής εισάγεται προς συζήτηση σήμερα, Τετάρτη, το νομοσχέδιο του υπουργείου Εσωτερικών που αφορά ρυθμίσεις για την απόκτηση της ελληνικής ιθαγένειας.

Όπως αποφασίσθηκε στην Διάσκεψη των προέδρων της Βουλής, η συζήτηση θα ολοκληρωθεί σε δύο, και αν χρειαστεί, σε τρεις συνεδριάσεις.

Το νομοσχέδιο περιλαμβάνει αλλαγές στον Κώδικα Ελληνικής Ιθαγένειας, ενσωμάτωση οδηγιών της Ευρωπαϊκής Ένωσης και τροποποιήσεις στον Μεταναστευτικό κώδικα.

Μεταξύ άλλων, ορίζεται ότι, την ελληνική ιθαγένεια αποκτούν:

Τέκνα αλλοδαπών που γεννιούνται στην Ελλάδα, υπό την προϋπόθεση εγγραφής και φοίτησης σε σχολείο πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης και νόμιμης συνεχούς παραμονής ενός εκ των γονέων τους, για συγκεκριμένο χρονικό διάστημα.

Ανήλικοι αλλοδαποί που κατοικούν μόνιμα και νόμιμα στην Ελλάδα και έχουν ολοκληρώσει τη φοίτηση είτε εννέα τάξεων είτε έξι τάξεων δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης.

Αλλοδαποί που κατοικούν μόνιμα και νόμιμα στην Ελλάδα και είναι απόφοιτοι ελληνικού ΑΕΙ ή ΤΕΙ, εφόσον διαθέτουν απολυτήριο δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης ελληνικού σχολείου στην Ελλάδα.

Με αφορμή τη συζήτηση στη Βουλή, αντιρατσιστικές και μεταναστευτικές οργανώσεις διοργανώνουν συναυλία στο Σύνταγμα στις 6 το απόγευμα με κεντρικό σύνθημα «Γιορτάζουμε-Διεκδικούμε: Ιθαγένεια σε όλα τα παιδιά».

Στη συναυλία συμμετέχουν οι: Encardia, Στάθης Δρογώσης, Απόστολος Ρίζος, Μάνια Παπαδημητρίου, Νατάσα Μωυσόγλου,RADIO Sol, Nίκος Ζουρνης, Αντιγόνη Μπασακαρου.

ΠΗΓΗ: aftodioikisi.gr

Τελευταία ενημέρωση: Τετάρτη, 24 Ιουνίου 2015, 09:37