Το απόγευμα στις 18:00 αναμένεται να ξεκινήσει η τριήμερη συζήτηση για την παροχή ψήφου εμπιστοσύνης στη Βουλή.Η συζήτηση θα ξεκινήσει χωρίς τον Αντώνη Σαμαρά, καθώς από σήμερα ο πρωθυπουργός θα βρίσκεται στο Μιλάνο για την Σύνοδο Κορυφής της ΕΕ με αντικείμενο την απασχόληση.

Τη διαδικασία θα ξεκινήσει με την εισηγητική ομιλία, ο υπουργός Υγείας, Μάκης Βορίδης, απόφαση η οποία έχει προκαλέσει ποικίλες αντιδράσεις και στο εσωτερικό της κυβέρνησης αλλά και στην αντιπολίτευση.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Παράλληλα, η απόφαση της κυβέρνησης να επιλέξει τον Α. Νεράντζη ως κοινοβουλευτικό εκπρόσωπο στην τριήμερη συζήτηση στη Βουλή για την παροχή ψήφου εμπιστοσύνης, έχει επίσης προκαλέσει αντιδράσεις καθώς παρά το γεγονός ότι ο κ. Γεωργιάδης, όπως ανακοινώθηκε, θα είναι ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος στη συζήτηση για τον προϋπολογισμό, οι πληροφορίες θέλουν πίσω από την απόφαση να βρίσκεται το «εμπάργκο» του ΣΥΡΙΖΑ απέναντι στον κ. Γεωργιάδη.

Λύση για τις οφειλές ιδιωτών και επιχειρήσεων

Σημειώνεται ότι το βράδυ της Τρίτης, η κυβέρνηση προχώρησε σε μια ύστατη προσπάθεια να βρεθεί λύση στο θέμα των οφειλών ιδιωτών και επιχειρήσεων προς το δημόσιο πριν την αναχώρηση της τρόικας από την Αθήνα και κυρίως πριν τη σημερινή έναρξη της συζήτησης στη Βουλή για την παροχή ψήφου εμπιστοσύνης.

Σύμφωνα με τη Ναυτεμπορική, η απόφαση για την έκτακτη συνάντηση του ΥΠΟΙΚ με την τρόικα, παρουσία των συνεργατών του Πρωθυπουργού Χρ. Λαζαρίδη και Στ. Παπασταύρου, πάρθηκε κατά τη διάρκεια της συνάντησης που είχαν χθες στο Μαξίμου ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς και ο αντιπροέδρος της κυβέρνησης Ευάγγελος Βενιζέλος, όπου συζητήθηκε εκτενώς και το ραντεβού της ερχόμενης Κυριακής του κ. Χαρδούβελη με την Κριστίν Λαγκαρντ στην έδρα του ΔΝΤ.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το Μαξίμου φαίνεται πως θέλει στη «μάχη» της Βουλής -η οποία αναμένεται σφοδρή- να ρίξει και το «όπλο» της ρύθμισης των οφειλών προς το δημόσιο και να μην πάει σε μετωπική σύγκρουση με την αξιωματική αντιπολίτευση και τον κ. Τσίπρα με μοναδικό του «όπλο» τις φοροαπαλλαγές που περιλαμβάνονται στο προσχέδιο του προϋπολογισμού.

Κι αυτό διότι μπορεί η ψήφος των 154 βουλευτών να θεωρείται δεδομένη, αλλά κάθε παραπάνω ψήφος από τη δεξαμενή των ανεξάρτητων βουλευτών εγγράφει υποθήκες, ειδικά εν όψει της προεδρικής εκλογής.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης