Ξεκίνησαν οι νέες διαπραγματεύσεις με τους Θεσμούς

Πρώτη καταχώρηση: Δευτέρα, 1 Φεβρουαρίου 2016, 20:07
Ξεκίνησαν οι νέες διαπραγματεύσεις με τους Θεσμούς
Ξεκίνησε το απόγευμα της Δευτέρας, η διαπραγμάτευση με τους Θεσμούς (ΕΕ - ΕΚΤ - ΔΝΤ- ESM) στο πλαίσιο της πρώτης αξιολόγησης του προγράμματος οικονομικής πολιτικής. Με επικεφαλής της ελληνικής πλευράς τον υπουργό Οικονομικών Ευκλείδη Τσακαλώτο στη σημερινή πρώτη συνάντηση θα γίνει μια εισαγωγική συζήτηση με τους θεσμούς, σύμφωνα με κύκλους του υπουργείου Οικονομικών.

Το κλιμάκιο των επικεφαλής του κουαρτέτου, Ντέκλαν Κοστέλο (ΕΕ), Ντέλια Βελκουλέσκου (ΔΝΤ), Ράσμους Ρέφερ (ΕΚΤ) και Νικόλα Τζιαμαρόλι (ESM) ξεκίνησαν τα ραντεβού με την κυβέρνηση και ιδιαίτερα με τον υπουργό Οικονομικών Ευκλείδη Τσακαλώτο, τον υπουργό Οικονομίας Γιώργο Σταθάκη, τον υπουργό εργασίας Γιώργο Κατρούγκαλο, υπό το συντονισμό του υπουργού Επικρατείας Αλέκου Φλαμπουράρη.

Το ασφαλιστικό είναι στην κορυφή της ατζέντας που έχουν στα χέρια τους οι επικεφαλής της αποστολής των δανειστών όμως τα «καυτά μέτωπα» εκτείνονται και σε μια σειρά από άλλα ζητήματα όπως τα κόκκινα δάνεια και το νέο «πακέτο μέτρων» για την περίοδο μέχρι το 2018.

Υπενθυμίζεται ότι οι θεσμοί θα παραμείνουν στην Ελλάδα για μερικές μέρες έως ότου ολοκληρωθεί η πρώτη φάση της διαπραγμάτευσης που υπολογίζεται να διαρκέσει περίπου ως το τέλος της εβδομάδος. Θα επιστρέψουν στη συνέχεια στην Αθήνα για την ολοκλήρωση της διαπραγμάτευσης.

Τελευταία ενημέρωση: Δευτέρα, 1 Φεβρουαρίου 2016, 21:20