Με μια μικρή καθυστέρηση, λόγω του ατυχούς περιστατικού που σημειώθηκε νωρίτερα, όταν ένας συνταξιούχος, ονόματι Ιωάννης Λεμονής, πέταξε προς το μέρος του κ. Βενιζέλου ένα μπουκάλι με νερό και γιαούρτι, ξεκίνησε η ομιλία του υπουργού Οικονομικών στην Εθνική Συνδιάσκεψη του ΠΑ.ΣΟ.Κ..

Μετά τον βουλευτή Ηλείας, Μ. Κατρίνη, ανέβηκε στο βήμα του ΣΕΦ ο Ευάγγελος Βενιζέλος, ενώ θα ακολουθήσει ο Χρήστος Παπουτσής.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ένα μεγάλο ευχαριστώ και ένα μεγάλο συγγνώμη είπε ο Ευάγγελος Βενιζέλος στους Έλληνες πολίτες, στην αρχή της ομιλίας του. «Χθες η Ελλάδα απέφυγε τη χρεοκοπία, από χθες άρχισε η αλλαγή της εικόνας της χώρας» πρόσθεσε.

Παράλληλα, έκανε λόγο για ασύμμετρους πολέμους στο εσωτερικό και στο εξωτερικό, ασκώντας δριμεία κριτική τόσο στην ελληνική αντιπολίτευση όσο και στις αγορές και στις ευρωπαϊκές κυβερνήσεις, που δεν μπόρεσαν με πολιτικούς όρους μια πολιτική κρίση. «Την ώρα που εμείς σηκώναμε το βάρος της ευθύνης, άλλοι δημαγωγούσαν και υπεραπλούστευαν» τόνισε.

Στη διάρκεια της ομιλίας του, έκανε δύο αναφορές στον Γιώργο Παπανδρέου, λέγοντας ότι τον κάλεσε να αναλάβει τη βαριά ευθύνη για την ελληνική οικονομία, καθώς και μία αναφορά στον Ανδρέα Παπανδρέου, για τον οποίο είπε ότι έδωσε το στίγμα του Κινήματος της Αλλαγής. «Δυστυχώς, το κίνημα της αλλαγής μετατράπηκε κάποια στιγμή σε φοβικό συντηρητισμό. Οι μη προνομιούχοι της δεκαετίας του ’80 δεν υπάρχουν πια. Πρέπει να δούμε τους μη προνομιούχους του σήμερα, το 2012, με το βλέμμα στο 2020» ανέφερε.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ήρθε με ακραίο τρόπο στη χώρα το τέλος της μεταπολιτευτικής ευφορίας, είπε και πρόσθεσε πως «η χώρα ταπεινώθηκε, αναγκάστηκε να καταφύγει στη διεθνή βοήθεια που είναι και εξάρτηση». Παράλληλα, τόνισε πως «στο ΠΑ.ΣΟ.Κ. έτυχε να διαχειριστεί τη μεγαλύτερη μεταπολεμική κρίση. […] Οφείλαμε να σηκώσουμε το βάρος, γιατί όλες οι άλλες πολιτικές δυνάμεις κρύφτηκαν πίσω από την πολιτική υπευθυνότητα του ΠΑ.ΣΟ.Κ.».

«Θέλουμε ένα ΠΑ.ΣΟ.Κ. ανοικτό αποκεντρωμένο, θεσμικό, που σέβεται τη Δημοκρατία, τη διαφάνεια, την αξιοκρατία στο εσωτερικό του» τόνισε και είπε με νόημα: «Σήμερα αρχίζει η μάχη». Τέλος, τόνισε: «Στόχος μας είναι να είναι το ΠΑΣΟΚ πρώτο κόμμα, στόχος η ανατροπή δημοσκοπήσεων».

Επιμέλεια: Μαριάννα Μαρμαρά

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης