Ολοκληρώθηκε, έπειτα από περίπου δυόμισι ώρες, η συνάντηση του Έλληνα πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα, με την καγκελάριο της Γερμανίας Άνγκελα Μέρκελ και τον πρόεδρο της Γαλλίας Φρανσουά Ολάντ.

Στη συνάντηση, η οποία ξεκίνησε λίγα λεπτά μετά τις 22.30 το βράδυ της Πέμπτης, συμμετείχαν εκ μέρους της ελληνικής πλευράς ο υπουργός Επικρατείας Νίκος Παππάς και ο αναπληρωτής υπουργός Διεθνών Οικονομικών Σχέσεων Ευκλείδης Τσακαλώτος.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Για φιλικές συνομιλίες, οι οποίες επικεντρώθηκαν στην «επιτυχή ολοκλήρωση του τρέχοντος προγράμματος», έκανε λόγο ο Γερμανός κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέφεν Ζάιμπερτ, μετά το τέλος της τριμερούς.

Ο κ. Ζάιμπερτ, σύμφωνα με τα γερμανικά ΜΜΕ, επεσήμανε ότι οι τρεις ηγέτες συμφώνησαν να συνεχιστούν οι συνομιλίες μεταξύ της Ελλάδας και των πιστωτών, καθώς και να παραμείνουν σε στενή συνεργασία.

Η κα Μέρκελ και ο κ. Ολάντ έφτασαν διαδοχικά, με μερικά λεπτά διαφορά, στο ξενοδοχείο όπου διεξήχθη η συνάντηση. Πρόκειται για το ξενοδοχείο στο οποίο διαμένουν οι ηγέτες που προσήλθαν στη Ρίγα της Λετονίας προκειμένου να συμμετάσχουν στη Σύνοδο Κορυφής.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Μαξίμου: «Σε εποικοδομητικό κλίμα η συνάντηση»

Σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές, η συνάντηση του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα με τους κ.κ. Μέρκελ και Ολάντ διεξήχθη σε εποικοδομητικό κλίμα. Οι τρεις ηγέτες συμφώνησαν ότι έχει συντελεστεί σημαντική πρόοδος και εστίασαν τη συζήτηση στα εναπομείναντα ανοιχτά θέματα.

Όπως αναφέρουν οι ίδιες πηγές, ο πρωθυπουργός έθεσε την προοπτική εξόδου από την κρίση που θα φέρει μια συμφωνία με μακροπρόθεσμο ορίζοντα.

Οι δύο ηγέτες Μέρκελ και Ολάντ κατανόησαν την ανάγκη μιας συμφωνίας με μακροπρόθεσμο ορίζοντα και εξέφρασαν τη βούλησή τους να συνδράμουν και προσωπικά, αν χρειαστεί, ώστε να ολοκληρωθεί σύντομα η συμφωνία.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης