Ξεκίνησε η συνεδρίαση για τη ΝΕΡΙΤ

Πρώτη καταχώρηση: Παρασκευή, 19 Ιουλίου 2013, 10:26
Ξεκίνησε η συνεδρίαση για τη ΝΕΡΙΤ
Από τις 10.00 έχει ξεκινήσει η συνεδρίαση στην Ολομέλεια της Βουλής για το νομοσχέδιο για τη ΝΕΡΙΤ. Η συζήτηση θα διεξαχθεί στη σκιά της αντιπαράθεσης για το μέλλον των εργαζομένων της ΕΡΤ και των αντιδράσεων για τη λειτουργία της ΔΤ.

Το νομοσχέδιο για τη ΝΕΡΙΤ έγινε δεκτό κατά πλειοψηφία επί της αρχής και επί των άρθρων από την αρμόδια Επιτροπή της Βουλής. Υπέρ του νομοσχεδίου τάχθηκαν ΝΔ και ΠΑΣΟΚ, με τον εισηγητή του συγκυβερνώντος κόμματος Γ. Ντόλιο να επιφυλάσσεται να τοποθετηθεί στην Ολομέλεια για τη διάταξη που αφορά την μεταβατική περίοδο. Κατά του νομοσχεδίου τάχθηκαν όλα τα άλλα κόμματα.

Αρνητική απάντηση των εργαζομένων της ΕΡΤ

Σε τεντωμένο σχοινί βρίσκονται οι σχέσεις της κυβέρνησης με τους εργαζόμενους της ΕΡΤ, οι οποίοι απάντησαν αρνητικά στο τελεσίγραφο για να αποχωρήσουν από το Ραδιομέγαρο εντός των επομένων 24ωρων.

Η ανακοίνωσή τους:

«Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, από τη Βουλή απευθυνόμενος σε πολιτικό κόμμα είπε ότι το "μαύρο θα φύγει". Ο αρμόδιος υφυπουργός Δημόσιας Ραδιοτηλεόρασης όταν ερωτήθηκε σχετικά με τη ΔΤ είπε ότι βγήκε βιαστικά στον αέρα, χωρίς να είναι ικανοποιητικό το αποτέλεσμα, διότι έπρεπε να φύγει το "μαύρο".

Για την αλήθεια μπορεί να απαντήσει μόνο η κυβέρνηση. Εμείς μόνο να επισημάνουμε ότι το "μαύρο" δεν είναι δεν έγινε και δεν μπορεί να γίνει ποτέ ζήτημα ενός κόμματος. Η δημόσια Ραδιοτηλεόραση είναι υπόθεση της κοινωνίας. Ένα 24ωρο πριν, με επικεφαλής τον κ. Βορίδη, εξαπολύθηκε το μπαράζ μιας συντονισμένης επιχείρησης απαξίας όσων εργάστηκαν και εργάζονται στη Δημόσια Ραδιοτηλεόραση.

Η στοχευμένη ανάδειξη του "πίνγκ - πονγκ" μεταξύ των "καλών" και των "κακών" της κυβέρνησης για το ύψος των αποζημιώσεων των απολυμένων εργαζομένων, σε βασικό θέμα του διαλόγου για το παρόν και το μέλλον της Δημόσιας Ραδιοτηλεόρασης είναι ένα ακόμη δείγμα αναξιοπιστίας».

Επιμέλεια: Άννα Μορφούλη

Τελευταία ενημέρωση: Παρασκευή, 19 Ιουλίου 2013, 10:40