Ξενογιαννακοπούλου: «Η αναθεώρηση του νόμου Περί Ευθύνης Υπουργών είναι λαϊκό αίτημα και θέμα τιμής για τον πολιτικό κόσμο»

Πρώτη καταχώρηση: Τετάρτη, 31 Οκτωβρίου 2018, 18:10
Ξενογιαννακοπούλου: «Η αναθεώρηση του νόμου Περί Ευθύνης Υπουργών είναι λαϊκό αίτημα και θέμα τιμής για τον πολιτικό κόσμο»
Την ανάγκη να βρεθούν ευρύτερες συναινέσεις για την αναθεώρηση του Συντάγματος και ιδιαίτερα για τον νόμο Περί Ευθύνης Υπουργών, επεσήμανε η υπουργός Διοικητικής Ανασυγκρότησης, Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου, σε συνέντευξή της στην τηλεόραση του Alpha.

Η κ. Ξενογιαννακοπούλου συνέστησε «να ξεφύγουμε από τη λογική της μικροπολιτικής προσέγγισης» και άσκησε κριτική στη στάση της ΝΔ επί του θέματος, τονίζοντας ότι «η αναθεώρηση του νόμου Περί Ευθύνης Υπουργών, που είναι λαϊκό αίτημα και θέμα τιμής του πολιτικού κόσμου, το να ζητάς να αντισταθμιστεί με το άρθρο 16 ή ότι άλλο, δεν είναι υπεύθυνη πολιτική στάση».

Εξέφρασε, μάλιστα, την πεποίθηση ότι για το νόμο Περί Ευθύνης Υπουργών «δεν μπορεί να υπάρξει δημοκρατικό κόμμα στη χώρα μας, ανεξάρτητα από την όποια ιδεολογία, μετά από τις εμπειρίες που έχουμε περάσει, που δεν θα θέλει να αλλάξει».

Ανέφερε ακόμα ότι η αναθεώρηση του Συντάγματος είναι μεγάλη ανάγκη για τη χώρα αυτή την περίοδο, διότι είμαστε σε μια νέα περίοδο και πρέπει να θωρακίσουμε τη Δημοκρατία, την πολιτική και πάνω απ' όλα να δημιουργήσουμε μια νέα σχέση εμπιστοσύνης με το λαό, απέναντι στους θεσμούς».

Για τον θάνατο του 35χρονου ομογενούς Κωνσταντίνου Κατσίφα, η κ. Ξενογιαννακοπούλου δήλωσε ότι η χώρα πιέζει με όλα τα διπλωματικά μέσα και εγκαλεί τις αλβανικές αρχές να συνεργαστούν σε αυτή την κατεύθυνση, αλλά με ψυχραιμία «προκειμένου να μην δημιουργηθεί ένα κλίμα που δεν θα βοηθήσει τη διαλεύκανση της υπόθεσης». Χαρακτήρισε «ατυχής και απαράδεκτη» την επίμαχη δήλωση του Έντι Ράμα και υπογράμμισε ότι μέσω αυτής της υπόθεσης η Αλβανία δεν κρίνεται μόνο απέναντι στη χώρα μας, αλλά και απέναντι στην Ε.Ε., της οποίας επιθυμεί να γίνει μέλος.

«Η Αλβανία προσπαθεί να έχει μια ευρωπαϊκή πορεία και η χώρα μας έχει κάθε λόγο να τη στηρίξει, αλλά ταυτόχρονα οι αλβανικές αρχές θα πρέπει να αποδείξουν ότι έχουν τη διάθεση να διευκολύνουν τις έρευνες ώστε να διαλευκανθεί αυτή η ιστορία», πρόσθεσε η υπουργός.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Τελευταία ενημέρωση: Τετάρτη, 31 Οκτωβρίου 2018, 18:11