«Η κρίσιμη επιλογή στις 7 Ιουλίου είναι αν θα εξασφαλίσουμε μια προοδευτική διακυβέρνηση με δίκαιη ανάπτυξη, ενίσχυση της εργασίας, των δικαιωμάτων και της κοινωνικής αλληλεγγύης ή αν θα οδηγηθεί η χώρα μας σε μια μνημονιακή οικειοθελή παλινόρθωση, σύμφωνα με τις επιδιώξεις της ΝΔ». Αυτό δηλώνει η Μαριλίζα Ξενογιαννακόπουλου σε συνέντευξή της στο Αθηναϊκό/Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων, σημειώνοντας ότι «το διακύβευμα είναι ισχυρό και καθαρό», ότι η αναμέτρηση είναι ανοικτή και με διαφορετικά χαρακτηριστικά από τις ευρωεκλογές και πως συνεπώς το αποτέλεσμα μπορεί να «γυρίσει». «Η νευρικότητα που δείχνει ο κ. Μητσοτάκης, που τον οδήγησε στο να απειλήσει τον ελληνικό λαό με εκλογές τον Δεκαπενταύγουστο, αποδεικνύει ότι η εκλογική αναμέτρηση είναι ανοικτή», αναφέρει.

Η υπουργός Διοικητικής Ανασυγκρότησης και υποψήφια βουλευτής Βόρειου Τομέα Β΄ Αθηνών με τον ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, τονίζει στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ότι η Δημόσια Διοίκηση, η εργασία και τα κοινωνικά δικαιώματα βρίσκονται στην αιχμή της πολιτικής αντιπαράθεσης με τη ΝΔ, «που επαγγέλλεται τις παρωχημένες και αποτυχημένες πολιτικές του νεοφιλελευθερισμού και του ΔΝΤ», «ακόμα και αυτές που δεν έγιναν αποδεκτές την περίοδο των μνημονίων».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Κατηγορεί τον Κυριάκο Μητσοτάκη ότι «έχει επιλέξει τη διγλωσσία και την εσκεμμένη ασάφεια» και «αποφεύγει την επίσημη καταγραφή και την ανοιχτή αντιπαράθεση, όπως το ντιμπέιτ». Προσθέτει ότι «κάθε μέρα που περνά ξεδιπλώνονται ολοφάνερα οι κρυφές πτυχές του προγράμματος της ΝΔ και οι πραγματικές προθέσεις της», ενώ τον κατηγορεί ειδικότερα ότι «υποστηρίζει την ιδιωτικοποίηση υπηρεσιών του ΕΣΥ, τη δραματική μείωση των κοινωνικών δαπανών, τις απολύσεις στο δημόσιο και την κατάργηση των αναγκαίων προσλήψεων στην Υγεία και στην Παιδεία. Και, βέβαια, η τελευταία αποκάλυψη για την πρόθεση του να παραχωρήσει την Επικουρική Ασφάλιση σε ιδιωτικές εταιρίες και ασφαλιστικά funds».

Η κ. Ξενογιαννακοπούλου εκτιμά ότι η σύνθεση της νέας Βουλής δεν θα επιτρέψει την κατάργηση της απλής αναλογικής, ενώ καταλογίζει στο Κίνημα Αλλαγής «εμμονή στην στρατηγική ήττα του ΣΥΡΙΖΑ» που «πριμοδοτεί ευθέως τον Κυριάκο Μητσοτάκη και τη ΝΔ».

Μιλώντας για το στοίχημα του «ΣΥΡΙΖΑ- Προοδευτική Συμμαχία», σημειώνει στο Πρακτορείο ότι «γύρω από τον Αλέξη Τσίπρα και τον ΣΥΡΙΖΑ συγκροτήσαμε την Προοδευτική Συμμαχία ακριβώς για να βρει έκφραση και προοπτική μια ευρύτερη προοδευτική πολιτική και κοινωνική πλειοψηφία» και «αυτή η δυναμική θα αποτυπωθεί στις εκλογές της 7ης Ιουλίου για μία προοδευτική διακυβέρνηση με δίκαιη ανάπτυξη και κοινωνική αλληλεγγύη».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης