Ξυδάκης: Η έξοδος στις αγορές θα γίνει με τους καλύτερους δυνατούς όρους

Πρώτη καταχώρηση: Δευτέρα, 28 Ιανουαρίου 2019, 11:08
Ξυδάκης: Η έξοδος στις αγορές θα γίνει με τους καλύτερους δυνατούς όρους
«Φτιάχνεται ένα κλίμα υπέρ της Ελλάδας, κρίνει και το διεθνές περιβάλλον ότι η χώρα αρχίζει και βρίσκει τη σταθερότητά της και την αυτοπεποίθησή της» δήλωσε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ, βουλευτής Β' Αθηνών Νίκος Ξυδάκης, στον ραδιοφωνικό σταθμό του Αθηναϊκού - Μακεδονικού Πρακτορείου Ειδήσεων «Πρακτορείο 104,9 fm» για τον κυβερνητικό σχεδιασμό σε σχέση με την επιστροφή της χώρας στις αγορές.

«Θα είναι ίσως ένα ευνοϊκό περιβάλλον για να δοκιμάσουμε μία έξοδο στις αγορές και να ανατροφοδοτήσουμε ένα μέρος του ακριβού χρέους --έχουμε χρέος προς το ΔΝΤ με επιτόκιο γύρω στα 5% μικτά, ελπίζουμε το επιτόκιο που θα επιτύχουμε να είναι αισθητά χαμηλότερο, για να μπορέσουμε να χρηματοδοτήσουμε αυτό το χρέος με φθηνότερο χρήμα» διευκρίνισε ο κ. Ξυδάκης, προσθέτοντας ότι η έξοδος στις αγορές «θα γίνει με τους καλύτερους δυνατούς όρους».

Κάνοντας λόγο για παράπλευρα οφέλη της ψήφισης της Συμφωνίας των Πρεσπών, ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ εξήγησε ότι «έχουμε μια διπλωματική ανάκαμψη και εξαιτίας της συμφωνίας, σε μια Ευρώπη ταραγμένη βλέπουμε δύο κράτη -το ένα, το μεγάλο, την Ελλάδα, που είναι μέλος όλων των διεθνών οργανισμών να έρχεται σε μια συμφωνία με ένα μικρό ασταθές κράτος και να συνεννοούνται σε ένα πεδίο με ειρηνικά διπλωματικά μέσα και είναι μεγάλης σημασίας γεγονός αυτό».

Σε ό,τι αφορά στην ανησυχία που εκφράζεται από τη Νέα Δημοκρατία για την πορεία της ελληνικής οικονομίας, ο κ. Ξυδάκης είπε: «Η δουλειά της αντιπολίτευσης σε έναν βαθμό είναι να περιγράφει με μελανά χρώματα την πραγματικότητα και να υπόσχεται ότι η ίδια θα φέρει το φως και την αναγέννηση και την ανατροπή των πάντων, ότι με κάποιους μαγικούς τρόπους μόλις αλλάξει η κυβέρνηση, θα αλλάξει το διεθνές περιβάλλον, θα αλλάξουν οι δομές της οικονομίας».

«Οι εικόνες που δίνει ο κ. Μητσοτάκης είναι για να μηδενίσει όλη τη δουλειά που έχει γίνει αυτήν την τετραετία, τη μεγάλη επιτυχία της εξόδου από το μνημόνιο, τις επιτυχίες που έχουν επιτευχθεί σε πολλούς τομείς με μεταρρυθμίσεις και εξορθολογισμό και της διοίκησης και των δομών που αφορούν παραγωγή, επιχειρήσεις, επαγγελματίες» πρόσθεσε.

Σχετικά με τα προωθούμενα μέτρα ανακούφισης κοινωνικών δυνάμεων που επλήγησαν περισσότερο τα προηγούμενα χρόνια και κληθείς να σχολιάσει τις αιτιάσεις της αντιπολίτευσης πως πρόκειται για παροχές προεκλογικού χαρακτήρα ο κ. Ξυδάκης ανέφερε: «Είναι πολιτικές πρακτικές και μέτρα, τα οποία αφενός έχουν έναν χαρακτήρα κοινωνικής δικαιοσύνης και ελάφρυνσης από βάρη μεγάλων κοινωνικών τάξεων που υπέφεραν -και εν πολλοίς άδικα- κατά τη διάρκεια της κρίσης και αφετέρου είναι μέτρα και πρακτικές, τα οποία προσπαθούν να αναθερμάνουν την οικονομία και να φτιάξουν πολύ καλύτερες και αντικειμενικές υλικές συνθήκες και καλύτερη ψυχολογία».

Όσον αφορά στις αλλαγές στην κοινοβουλευτική πλειοψηφία που έφερε η αποχώρηση των ΑΝΕΛ σημείωσε: «Μπορεί να λένε ότι με την αποχώρηση των ΑΝΕΛ δεν έχεις έναν κομματικό σχηματισμό που να εξασφαλίζει a priori την πλειοψηφία, αλλά είναι πολύ συμπαγής η κοινοβουλευτική ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ, η κυβέρνηση έχει πολύ αμιγή πολιτικά χαρακτηριστικά - αριστερά, προοδευτικά με μεγάλη κυβερνητική εμπειρία- και νομίζω ότι έχει τις προϋποθέσεις το αμέσως προσεχές διάστημα να δουλέψει με ταχύτητα και πολύ καλά εστιασμένη».

Πηγή: ΑΠΕ

Τελευταία ενημέρωση: Δευτέρα, 28 Ιανουαρίου 2019, 11:09